TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vakıflar Sarayı sessizliğe büründü

Adana’nın simge isimlerinden olan Vakıflar Sarayı’nda yıkım öncesi iş yerleri boşaltıldı. Binanın 10 güne kadar yıkımının başlanacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2022 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2022 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vakıflar Sarayı sessizliğe büründü

Bayram BULUT

Özel Haber

 

ADANA (İLKHABER)-Adana’nın simge isimlerinden olan Vakıflar Sarayı’nda yıkım öncesi iş yerleri boşaltıldı. Binanın 10 güne kadar yıkımının başlanacağı öğrenildi.

 

60 yıldan bu yana gelinlik, çeyiz, kına, sünnet, giyim, hediyelik eşya ve eğlence sektörü olarak Adanalılara hizmet veren, yurtiçi ve yurtdışından da müşteri ağırlayan Vakıflar Sarayı binasının yıkılması geçtiğimiz aylarda gündeme alındı. Binada yer alan esnaflara kararın alınmasının ardından işyerlerini boşaltmaları konusunda tebligat gönderildi.

 

DEPREME DAYANIKLI DEĞİL
Daha çok kadın esnaftan ve gelinlikçilerden oluşan, içerisinde 3 de düğün salonu bulunan Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait alışveriş merkezi olarak kullanılan binanın artık bodrumunda ve taşıyıcı kolonlarında hasarların olduğu öne sürüldü. Bu nedenle depreme dayanıklı olmadığı ileri sürülen bina için yıkım kararı alındığı öğrenildi.

 

BETON ÖZELLİĞİNİ YİTİRMİŞ

Bina özerinde çok sayıda numune alınarak bu kanıya varıldığı öne sürülürken, kentin simgesi olan Vakıflar Sarayı binasını muhabirimiz görüntüledi. Numune alınan noktalar ve binanın kolonlarında bulunan betonun artık özelliğini yitirdiği görülürken, binanın olası bir deprem durumunda can ve mal kaybı yaşanmaması için bu çalışmanın yapılmasını bazı çevre esnafları olumlu karşıladı.

 

10 GÜNE KADAR YIKIM BAŞLAYACAK

Vakıflar Sarayı binasını esnafların boşalttığı görüldü. Boşaltılan binanın etrafı yıkım için hazırlandı. Yaklaşık 10 güne kadar başlayacak olan yıkım çalışmaları öncesi bina sessizliğe büründü. Gerekli güvenlik önlemlerinin tamamlanmasının ardından binanın yıkım işlemlerine geçilecek. Binanın yıkılmasının ardından tekrar buraya yeni bir bina yapılacağı öğrenildi.

 

‘UMUYORUZ ESKİ ESNAFLAR BİNADA TEKRAR YER ALDI’

Bazı çevre esnafı binanın artık eskidiğini ve bodrumunda çürümeler meydana geldiğini söyledi. Bu yıkımın gerçekleşip yerine yenisinin yapılmasını olumlu bir çalışma olarak gördüklerini aktaran çevre esnafı, “Tabi ki bu binada anılarımız var. Yıkılması bizleri üzüyor ama Allah korusun bir depremde buranın yıkılması hem can ve hem mal kaybına neden olabilir. Bu nedenle umuyorum yıkıldıktan sonra tekrar binayı yaparlar ve eski esnaflar başta olmak üzere herkes tekrar binada yerini alır” ifadelerini kullandılar.

 

YAZILAR ASTILAR

Bazı esnaflar ise, Mısır Çarşısının da yıkılarak tamamen bölgeye yakışır güzel bir yer yapılması görüşünü de paylaştı. Öte yandan binayı yıkım öncesi boşaltan birçok esnafın afişlerle yeni yerlerini gösteren yazıları binaya ve bina çevresine astıkları da görüldü.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.