TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Elban: Kadınlar aydınlık yarınlarımızın güvencesidir

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı yazılı mesajda, “Başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımızın varlığı aydınlık yarınlara dair en büyük güvencemizdir.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vali Elban: Kadınlar aydınlık  yarınlarımızın güvencesidir

ADANA(İLKHABER)- Adana Valisi Dr. Süleyman Elban 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı yazılı mesajda, “Başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımızın varlığı aydınlık yarınlara dair en büyük güvencemizdir. Geleceğimizin inşasına omuz veren,  emekleri ve sevgi dolu yürekleriyle dünyamızı güzelleştiren, ailenin ve toplumumuzun yapı taşı, medeniyetimizin baş tacı tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Vali Elban mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadınlarımız; ekonomi, yönetim ve eğitim başta olmak üzere toplumsal hayatın hemen her alanında daima etkin ve önemli bir rol üstlenmişlerdir.  Eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımız; tarihimizin en eski dönemlerinden günümüze kadar var olma mücadelemizin ve medeniyet yolculuğumuzun en büyük destekçisi olmuştur. Kimi zaman kutsal saydığımız değerlerimizin yürekli savunucusu, kimi zaman vatan savunmasında cepheye koşan korkusuz kahraman kimi zaman kınalı kuzusunu vatana kurban olsun diye peygamber ocağına yollayan fedakar ana ya da ülkemizin kalkınmasına baş koyan nesiller yetiştiren bir öğretmen… Roller zamana ve şartlara göre değişse de kadınlarımız daima omuzlarda yükselmeye layık olmuştur.

Gelişen ve değişen dünyayla birlikte var oluş alanları her geçen gün daha da genişleyen, kültürümüzde her daim mukaddes bir yere sahip olan kadınlarımızın her türlü çabasını takdir ediyoruz. Kadınlarımızın bu çabasını simgeleştiren 8 Mart; onların hak ettikleri saygıyı görmeleri, adalet ve özgürlük arayışlarına destek olunması, sorunlarına dikkat çekilmesi açısından anlamlı bir gündür. Ancak bizler sadece bir gün değil her daim hem inancımızda hem de toplumsal değerlerimizde her zaman çok müstesna bir konuma sahip kadınlarımızın yanındayız. Kadınlarımızın cinsiyetleri sebebiyle maruz kaldığı her türlü ayrımcılığın karşısında olmak ve onlara her zaman en büyük desteği vermek sadece üstlendiğimiz kamu görevinin bir sorumluluğu değil, insan olmanın bir gereğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli anneleri ile eşleri ve deprem felaketinden etkilenen kadınlarımız başta olmak üzere ülkemize verdikleri hizmetlerle geleceğimizi aydınlatan, başarılarıyla adından söz ettiren ve gelecek nesillerimize örnek olan, hayatın zorlukları karşısında daima dimdik duran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Toplumun ve ailenin temeli olan kadınların şiddete maruz kalmadığı ve ayrımcılığa tabi tutulmadığı bir dünya oluşturmanın herkesin en önemli görevi ve sorumluluğu olduğuna dikkat çekerken tüm kadınlarımıza mutluluklar temenni ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.