TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlar kadına şiddet konusunda bilgilendirildi

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Adana’da polis ekipleri kadınlara gül ve karanfil dağıtıp, Kadına El KAL-KA-MAZ,  Kadına Şiddetle Mücadele ve KADES  ve  konularında bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2022 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2022 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vatandaşlar kadına şiddet konusunda bilgilendirildi

Selma ATAŞ - Bayram BULUT

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Adana’da polis ekipleri kadınlara gül ve karanfil dağıtıp, Kadına El KAL-KA-MAZ,  Kadına Şiddetle Mücadele ve KADES  ve  konularında bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önüne geçmek amaçlı yoğun mesai harcayan Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında da çalışmalarına devam etti.

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Seyhan ilçesinde halkın yoğun olduğu cadde, sokak ve AVM'lere giderek broşür ve bilgilendirme çalışması yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kadınlara ilk olarak gül ve karanfil dağıttı. Ardından hazırlanan broşürleri kadınlara takdim edip bilgilendiren ekipler, ayrıca KADES uygulaması hakkında da bilgiler verdi.

Erkekler ve kadınların bilgilendirildiği çalışmalarda, vatandaşların merak ettikleri sorularda tek tek yanıtlandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bununla da kalmadı. Yüreğir Belediyesi Mevlana Kültür Evi'nde avukat, öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik Kadına Şiddetle Mücadele ve KADES  uygulaması konularında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığının9 Ekim’de yaptığı paylaşımda aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki "Kadına El Kalkamaz" programı kapsamında, 3 milyon 866 bin 584 erkeğin bilgilendirildiği, 1 milyon 38 bin broşür dağıtıldığı kaydedildi.


Yıl sonuna kadar 5 milyon erkeğin şiddete karşı bilgilendirilmesinin hedeflendiği ifade edilen açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde yapılanlara ilişkin verilerin bulunduğu grafiğe de yer verildi.

Grafikte, Kadın Destek Uygulaması'nın (KADES) indirilme sayısının 4 milyon 43 bin 366'ya, uygulama üzerinden yapılan ihbar sayısının da 519 bin 672'ye ulaştığı aktarıldı.


İzleme merkezi tarafından 611 elektronik kelepçe vakasının takip edildiğinin belirtildiği grafikte, "Bugüne kadar elektronik kelepçe tedbir kararı takibi altındaki vakalarda cinayet meydana gelmemiştir. Toplam 2 bin 441 takip yapılmıştır." bilgisi paylaşıldı.


Ayrıca, kadın cinayetlerinin 1 Ocak-6 Ekim 2022 tarihleri arasında, geçen yılın aynı dönemine göre %9 azalarak, 226'dan 206'ya düştüğü ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.