TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlar parklarda çadırlarda yaşıyor

Adana ile ilgili yapılan açıklamalar vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Hasarsız, ya da az hasarlı olan binalarına girmek istemeyen vatandaşlar parklara, bahçelere kendi imkanlarıyla çadırlar kurup bu alanlarda kalmayı tercih ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2023 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vatandaşlar parklarda  çadırlarda yaşıyor

Ahmet AKDENİZ/ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER) - Adana ile ilgili yapılan açıklamalar vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Hasarsız, ya da az hasarlı olan binalarına girmek istemeyen vatandaşlar parklara, bahçelere kendi imkanlarıyla çadırlar kurup bu alanlarda kalmayı tercih ediyor.

Kahramanmaraş merkezli Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 6 Şubat günü 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yaşanan depremde 11 il etkilenirken yaklaşık 50 bin vatandaş hayatını kaybetti. Bu illerden biri de Adana oldu. Adana’da yaşanan depremlerde 418 vatandaşını yitirdi. Kentte depremle 13 apartman yıkıldı. 600’e yakın ağır hasarlı bina bulunuyor. Şuana kadar yapılan tespitlerde orta hazarlı bina sayısı ise bin 500 civarında.  Evleri az hasarlı olanda çok sayıda vatandaş bulunuyor.

TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR

Depremlerden sonra büyük bir tedirginlik yaşayan vatandaşlar evlerine ellerinden geldiği ölçüde girmemeye çalışıyor. Son dönemde uzmanların yaptıkları açıklamalarda Adana’yı işaret etmeleri de vatandaşların tedirginliğini arttırıyor. Deprem olacak söylentilerinin yayılması vatandaşları binalardan uzak tutuyor.

ÇADIRLARDA KALIYORLAR

Apartmanların yoğunlukta olduğu Çukurova ve Seyhan ilçelerinde vatandaşlar korktuğu için ya başka illere gidiyor, ya da bahçelerde ve parklarda çadırlarda yaşamını sürdürüyor. Seyhan İlçesi’nde bulunan Atatürk Pakı içerisine kendi imkanlarıyla çadırlar kuran vatandaşlar bu çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

APARTMANLAR BOŞ KALDI

Vatandaşların binaları tek etmesiyle birçok apartmanın lambaları artık yanmıyor. Hasarsız olarak tespit edilen apartmanlarda dahi kalmak istemeyen vatandaşların olduğu görüldü. Uzmanların tekrar Adana’da deprem olacak açıklamaları ile yaşanan tedirginlik artarken, vatandaşlar şimdilerde binalara girmeyi düşünmediklerini söylüyor.

MÜSTAKİL TERCİH EDİLİYOR

Apartman dairelerinden uzaklaşmaya çalışan vatandaşların tercihi ise müstakil düşük katlı binalar oluyor. Kentte neredeyse müstakil yapılarda kiralık konut kalmadığı öğrenildi. Emlak sektörü temsilcileri, eskiden ellerinde çok fazla kiralık müstakil ev olduğunu ancak depremden  sonra tüm müstakil evlerin kiralandığını anlattı.

DEPREM BİLİMCİLERİN SÖYLEMLERİ

Deprem bilimcilerinin her birinin farklı söylemleri bulunuyor. Prof. Dr. Naci Görür Adan ve Kıbrıs’ta deprem beklentilerinin olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Ancak 1998 depremini bilen ve geçtiğimiz yıllardan beri her fırsatta Hatay’da çok ciddi deprem olacağını öne süren Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki Adana’da deprem riskinin yüzde 90 azaldığını söylüyor. Diğer uzmanlarda Adana’da stres birikiminin olmadığını öne sürüyor. Yapılan bir birinden farklı açıklamalar vatandaşların kafalarını karıştırıyor.

ÇADIRDA TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Vatandaşlar apartmanlara giremedikleri için yakınlarına ait müstakil evlerde ve çadırlarda kalmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ahmet Şen isimli vatandaş, depremde binalarında ciddi hasar olmamasına rağmen tedirgin olduklarını ve bu nedenle apartmana giremediklerini anlattı. Bir süre müstakil evlerde olan yakınlarının yanında kaldıklarını belirten Şen, “Ancak insanları da fazla rahatsız etmek istemediğimiz için kendimize bir çadır ayarlayıp parkta kalmaya başladık. Uzmanların sürekli deprem olacak söylemleri bizleri tedirgin etmeye devam ediyor. Şimdilik çadırlarda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.