TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlardan Belediye Otobüsleri ile İlgili Talep Var

Adana’da Balcalı hattını kullanan belediye otobüslerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanmamaları gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vatandaşlardan Belediye Otobüsleri ile İlgili Talep Var

Bayram BULUT- Ahmet Akdeniz

ADANA (İLKHABER)-Adana’da Balcalı hattını kullanan belediye otobüslerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanmamaları gündem oldu.

Türkiye’nin en uzun 4. Köprüsü olma özelliğini taşıyan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçtiğimiz aylarda yapılan törenle hizmete açıldı. Köprü inşaatının devam ettiği dönemde Şehir Hastanesi önünde yol yapımı nedeniyle Baraj Set üstünü kullanamayan otobüsler Beyazevler Mahallesi Çevre Yolunu kullanıp otobana çıkarak Şehir Hastanesi ve Balcalı istikametine gidiyorlardı.

90 gün sürecek çalışmanın ardından güzergahlar tekrar normale döneceği belirtilmişti. Ancak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün tamamlanmasıyla baraj set üstü yerine trafik 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden verilmeye başlandı. Tüm toplu taşıma araçları bu güzergahı kullanırken, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye otobüsleri ise tekrar otobanı kullanmaya devam etti. Yeni güzergah ile ilgili UKOME kararı olmaması nedeniyle otobüsler uzun mesafeleri kat ederek gidecekleri yerlere ulaştı.

Bu durum yolcuları da olumsuz yansıdı. Vatandaşlar Kilometrelerce yol ve zaman kaybına neden olan güzergahın değiştirilerek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden belediye otobüslerinin ulaşım sağlaması gerektiğini dile getirdi.  Sosyal medyada konu sürekli paylaşıldı. Vatandaşlar belediyeden otobüslerin yeni yolu kullanmasını istiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.