TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da biber fiyatlarında artış

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Adana’da kendi ev yapımı salçalarını yapmak için biber pazarlarına akın eden vatandaşlar kilolarca biberi eski model araçlarının bagaj ve tavanlarına doldurarak ilginç görüntüler oluştururken bu yıl biberin kilogramı 20 TL’den başlayan fiyatlarla alıcılarına ulaşıyor.

Adana'da biber fiyatları, geçen yıla göre iki kat artarak kilogramı 20 TL'den satılmaya başladı. Bu durum, kendi ev yapımı salçalarını yapmak için biber pazarlarına akın eden vatandaşları üzdü.

Vatandaşlardan Suat Karaoğlan, "Fiyatlar sezona göre. Bu fiyatlardan almak zorundayız kendi biber salçamızı kendimiz üretiyoruz" dedi.

Biber satışı yapan Metin Kartaloğlu ise bu yıl biber satışlarının sakin başladığını belirterek, "Şuan kilosu 20 -22 TL'den satılıyor. Geçen sene 12 liraydı. Fiyatlar normal. Bu aşırı sıcaklarda biber kuruması için ideal bir hava. Biberin birinci ikinci kırımı kaliteli güzel. Bu yıl fazla talep var, fabrikalar ihracat yaptığı için biber alımı da yüksek iç piyasaya etkisi çok" diye konuştu.

Biber fiyatlarının yükselmesinin nedeni, artan talep ve azalan üretim. Türkiye'nin en büyük biber üreticisi olan Adana'da, bu yıl kuraklık nedeniyle üretim azaldı. Buna karşılık, talep konusunda arttışlar gerçekleşti. Fabrikalar biber ihracatı yaptığı için iç piyasaya çok az biber kalıyor. Bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Biber fiyatlarının yükselmesi, vatandaşları zor durumda bıraktı. Kendi ev yapımı salçalarını yapmak isteyen vatandaşlar, yüksek fiyatlardan şikayetçi oldu. Ancak, üreticiler biber fiyatlarının önümüzdeki aylarda düşmesi beklendiğini söyledi.

Oluşturulma Tarihi: 20 Ağustos 2023, Pazar 10:43
Güncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2023
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.