TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'ya 75 milyonluk dev yatırım

ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi arasında birçok kamu kurumu bir arada barındıran Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde yer alan ‘İlim Yolu’ bulvarlar protokolü imzalandı. Toplam maliyeti yaklaşık 75 milyon liraya mal olacak proje, 2018 yılının ikinci yarısında bitirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi arasında bulvarlar protokolü, Çukurova Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen tören ile gerçekleşti. Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı ve AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni katıldı.

Protokol imzalanması sonrası konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, şehir merkezinden Çukurova Üniversitesi’ne gelen yolların sayı ve kapasite bakımından yetersiz kalması nedeniyle, Üniversiteye erişimde trafik sıkışıklığına bağlı büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi.

TRAFİĞE YENİ SOLUK

Çukurova Üniversitesi’nde 55 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü ve yaklaşık 7 bin çalışanın görev yaptığını, buna ilaveten 1.200 yataklı Balcalı Hastanesine erişmek isteyen hasta ve hasta yakınlarının bulunduğunu belirten Kibar, ‘’Yaşanan trafik sıkışıklığı kimi zaman trafiği durma noktasına getirmekte ve sıkıntıyı tahammül edilemez boyuta taşıyabilmektedir. Aslında, Üniversitemizin kendi ulaşım ihtiyacının yanında, Üniversite kampüsümüzün doğu ve kuzey kesimindeki yerleşim alanlarında son yıllardaki imar yoğunluğundaki artışa bağlı olarak nüfusun hızla artmasına karşın, şehre ulaşımdaki alternatif yolların yetersizliği, trafik akışını kampüsümüz içindeki yollara yöneltmekte ve kampüs içindeki trafiğin felç olmasına yol açabilmektedir.’’ Dedi.

Adana Şehir Hastanesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Stadyumu çok kısa bir süre içerisinde faaliyete başlayacağını belirten Kibar sözlerine şöyle devam etti;

‘’Bu projelerin getireceği ilave trafik yükü dikkate alındığında, gerekli tedbirlerin acilen alınmaması durumunda trafik sorununun tamamen içinden çıkılmaz duruma geleceğini öngörmekteyiz.

Artan yol ve ulaşım ihtiyacı karşısında gerek kampüsümüz içinde gerekse çevre yerleşim alanlarındaki mevcut yol kapasitesinin son derece yetersiz kalması ve alternatif yolların da yeterli olmaması nedeniyle bu bölgede şimdiden büyük bir trafik sorunuyla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız.

Çözümün, sadece Üniversitemizdeki değil, aynı zamanda Sarıçam’da, kampüsümüz çevresindeki yerleşim alanlarındaki trafiği de rahatlatması gerektiğini düşündük ve projelerimizi buna göre yaptık.’’

Ardından konuşan diğer proje ortağı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘İlim Yolu’ bulvarının Adana için bir milat olacağını belirtti.

Yerleşim yeri olarak kentte Seyhan ve Çukurova ilçelerinin yoğun olarak seçildiğini ancak yapımı devam eden yeni şehir hastanesi, bölge adliye binası, şehir stadyumunun yapımının tamamlanmasıyla bölgenin trafik yükünün artacağını belirten Sözlü, ‘’Adana’mız için güzel bir projeyi yapıyoruz. Bu proje D-400 ile Yeşil Bulvar arasında yeni bir akstır. Mithat Özhan Bulvarı ile Kozan Yolu arasında Yüreğir ilçemize yeni bir nefes katacaktır. Üniversite ile olan bağlantısı ile de Adana trafiğini önemli ölçüde rahatlatacaktır. Bu proje Yüreğir’in, Seyhan ve Çukurova’nın yükünü paylaşacak bir çekim merkezi olması noktasında önünü açacaktır.

ADANA İÇİN MİLAT OLACAK

Biz yerel yönetimler olarak ileride yerimize gelecek olanlara yük bırakmamalıyız. Yükümüzü başkaları telafi etmemelidir. Adana’nın geleceği için çok önemli bir projeyi gerçekleştirmekteyiz. Bu proje ile Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Yeni Adliye Binası, Şehir Hastanesi ve daha birçok kurumun bir arada olduğu bölgeye büyük katkı sağlayacaktır. Yüreğir’in gelecekteki Adana’nın parlayan yıldızı olması noktasında bugünkü protokolümüz bir milat olacaktır.

PROJE 75 MİLYONA MAL OLACAK

Amacımız yaklaşık 75 milyon liraya mal olacak olan ‘İlim Yolu’ projesini 2018 yılının ikinci yarısında bitirmektir.’’ Dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da, kent için önemli bir proje olan İlim Yolu’nun Adana’nın ulaşımına çok büyük katkı sağlayacağını belirterek, ‘’Birçok kurumu barındıracak olan bölgede vatandaşlarımız daha rahat bir şekilde işlemleri için çalışmalarını yapacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adana’mıza hayırlı olsun.’’ Dedi.

AK Parti Milletvekili Tamer Dağlı projenin Adana’ya çok katkı sağlayacağını söyledi.

Proje sunumunun ardından protokol imzalandı ve Vali Demirtaş, Başkan Sözlü ve Rektör Kibar İlim Yolu Bulvarı’nda incelemede bulundu.

Oluşturulma Tarihi: 7 Temmuz 2017, Cuma 15:29
Güncellenme Tarihi: 20 Ekim 2023
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.