TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vursavuş: Adanalılar Ada’da kebap yapamıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Adana Sahipsiz Değil Platformu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, geçtiğimiz ayki meclis oturumunda Menderes Adası ile ilgili işgal konusunu gündeme getirmişti. Vursavuş bu konuyu tekrar dile getirerek Adana Valiliği’ne çağrıda bulunup işgallerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2022 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vursavuş: Adanalılar Ada’da kebap yapamıyor

Ahmet Akdeniz

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Adana Sahipsiz Değil Platformu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, geçtiğimiz ayki meclis oturumunda Menderes Adası ile ilgili işgal konusunu gündeme getirmişti. Vursavuş bu konuyu tekrar dile getirerek Adana Valiliği’ne çağrıda bulunup işgallerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Kentte sık sık tepkilere neden olan Menderes Adası’nın bici bici satıcılarının işgaline tepkiler sürmeye devam ediyor. Konuyu sık sık gündeme getirenlerden bir tanesi de Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Adana Sahipsiz Değil Platformu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş oldu. Adada güzel bir mesire alanı oluşturulmasını, işletmelerin ise estetik görünümlü, güvenli mekanlara dönüştürülmesi gerektiğini aktaran Vursavuş, “Bu işletmelerin belediyemizden aldıkları bir ruhsat yok. Artık vatandaşlarımız bu yarımadayı kullanamıyor. Buranın halka açık mesire yeri olmasını, uzun yıllar önceki haline dönmesini istiyoruz” dedi.

Mangal yakmak isteyen Adanalıların bu adayı kullanamadığını kaydeden Vursavuş, “Adanalılar mangalı, kebabı sever ancak özellikle hafta sonları burayı kullanmak mümkün değil. Daha önce göldeki derme çatma dubaları kaldıran valimize teşekkür ediyoruz. Aynı kararın ve düzenlemenin bu yarımadada da uygulanması gerek. Buranın düzenlenmesi şart. Oda başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valimizin öncülülüğünde bir çalışma yapılabilir. Derme çatma yapının ortadan kalkması lazım” diye konuştu.

Adana’da estetik bir çalışma yapılmasını vurgulayan Vursavuş, “Bu manzaranın büyükşehir Adana'ya yakışmayacağı ortada. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kıymetli bir göl, bu kadar kıymetsiz halde değildir. Görsel kirliliğin yanı sıra olası bir depremde veya başka bir afette bu yapıların yıkılıp, insanların altında kalma ihtimali yüksektir. Mersin'deki marina örneğini veriyoruz. Çok ünlü, bilinen markaların gelmesine gerek yok. Güzel bir projeyle, buradaki esnaf arkadaşlarımızı da mağdur etmeden, Adanalıların faydalanabileceği estetik çalışmalar yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.