TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vursavuş: Menderes Adası Adana’ya yakışmıyor

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Vuravuş, Seyhan Baraj Gölü içerisinde bulunan yüzen - gezen evlerin kaldırılması ile ilgili Adana Valisi Süleyman Elban’a teşekkür etti. Vursavuş, ayrıca Menderes Adası’nın işgal altında kurtarılması gerektiğini ve Seyhan Baraj Gölü konusu kente yakışır çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2022 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vursavuş: Menderes Adası Adana’ya yakışmıyor

Bayram BULUT/ ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER) - CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Vuravuş, Seyhan Baraj Gölü içerisinde bulunan yüzen - gezen evlerin kaldırılması ile ilgili Adana Valisi Süleyman Elban’a teşekkür etti. Vursavuş, ayrıca Menderes Adası’nın işgal altında kurtarılması gerektiğini ve Seyhan Baraj Gölü konusu kente yakışır çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Kentte sık sık tepkilere neden olan Menderes Adası’nın bici bici satıcılarının işgali konusuna değinen CHP’li Meclis üyesi Mustafa Vursavuş, ayrıca yüzen gezen evlerle ilgili talimat vererek, kaldırılmasını sağlayan Adana Valisi Süleyman Elban’a teşekkür etti.

TALİMAT VERDİ, TEMİZLENDİ

Vali Elban’ın bu konuyla ilgili bir tarih verdiğini belirten Vursavuş, 25 Ekim tarihine kadar göl üzerindeki bu imalatların kaldırılıp, gölün temizlenmesi ile ilgili bir talimat verdiğini söyledi. O tarihe kadar da bu yüzen evler diye tabir edilen dubaların temizlendiğini vurgulayan Vursavuş, Vali Elban’a teşekkürlerini sundu.

VALİ ELBAN’A ÇAĞRI YAPTI

Menderes Adası üzerinde ki işgallerle ilgili bu adanın artık bici bici adası şeklinde göründüğünü dile getiren Vursavuş, “Kimimizin Amerikan Adası, kimimizin Menderes Adası olarak bildiği, son zamanlarda ise adının bici bici adası şekline dönüştüğü bir yarım ada var. Sayın Valimiz buranın düzenlenmesi ve toparlanmasıyla ilgili bir girişimde bulunursa, bütün Adanalılar kendisine minnettar kalacaktır” dedi.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT DEĞİL

‘Ada’nın DSİ’ye ait olduğunu, Adana Büyükşehir Belediyesi idaresinde olmadığının altını çizen Vursavuş, “Burada bir yanlış anlaşılmada var. Burası Adana Büyükşehir Belediyesi idaresinde değildir. Burası DSİ’ye ait bakanlığın uhtesinde olan bir bölgedir. Hükümet yetkililerinin bünyesindedir. Tabi ki bizim sorumluluklarımız var. Bunun dışında olduğumuzu ifade etmek çok da doğru değil” ifadelerini kullandı.

‘ADA’NIN GÖRÜNTÜSÜ KENTE YAKIŞMIYOR

‘Ada’nın kente yakışmayan görüntü içerisinde bulunduğunu belirten Vursavuş, “Buranın Adana’ya yakışmadığını düşünüyorum. Menderes Bulvarı’ndan geçerken herkesin gördüğü, akşam geçerken ne olduğunu anlamadığımız renklerle bezenmiş bir yer olmuş. Mersin’de bir marina varken Adana’ya layık görülen budur. Böyle olmaz. Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. Burayla ilgili bir proje geliştirebiliriz” şeklinde konuştu.

DSİ’NİN PROJESİ VARDI

Geçmiş’te DSİ’nin bu alanla ilgili bir projesinin olduğunu da hatırlatan Vursavuş, “Devlet Su İşleri’nin geçmiş Bölge Müdürü’nü ziyaret ettiğimde burayla ilgili bir çalışma olduğunu söylediler. Sunumunu yapıp, hatta bütçesiyle ilgilide bilgiler verdiler. Bende bizim gerekirse Adana Büyükşehir Belediyesi olarak içinde bulunmamız gerektiğini, ne yapmamız gerekiyorsa, hep beraber yapmamız gerektiğini ifade ettim” diye konuştu.

GÖLÜN ADANA’YA DEĞER KATMASI GEREKLİ

Seyhan Baraj Gölü’nün Adana’ya değer katması gerektiğini vurgulayan Vursavuş, “Hakikaten Buradan tüm oda başkanlarına buradan seslenmek istiyorum. Geçmiş dönümde manyayla ilgili bir sorun olduğunda birlikte Ankara’ya gidip ziyaretler gerçekleştirmiştik. Şimdide buralarla ilgili bir çalışma yapılabilir. Bütün oda başkanlarımız, sivil tolum kuruluşları, Valimizin başkanlığında, belediye başkanımızın yanında olmak üzere milletvekillerimizi, partili partisiz Adana’yı seven herkesle bir şemsiye etrafında toplanıp Baraj Gölümüzün Adana’ya değer katması bizim boynumuzun borcudur” dedi.

GÜZEL GÖL AMA DEĞERSİZ HALDE

Vursavuş, “Dünya’nın hiçbir yerinde bu kadar güzel göl varken, bu kadar değersiz olmamıştır” ifadelerini kullanarak, “Ada’da bulunan arkadaşlarımızın ben nasıl orada olduklarını açıkçası bilmiyorum. Vardır belki yasal dayanakları, yoksa da gereği yerine getirmek lazım. Oradan ekmek yiyen arkadaşlarımızın eğer ruhsatları var ise onları da mağdur etmeden bir düzenleme yaparak çözüme kavuşturmak Adanalının en büyük beklentisidir. Adana marka şehri böyle olur. Dünya’nın hiçbir yerinde bu kadar güzel göl varken, bu kadar değersiz olmamıştır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.