TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 Vursavuş: Yanlış anlaşıldım

CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş, önceki gün yaptığı konuşmada yanlış anlaşıldığını belirterek, meclisten özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2021 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2021 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 Vursavuş: Yanlış anlaşıldım

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş, önceki gün yaptığı konuşmada yanlış anlaşıldığını belirterek, meclisten özür diledi.

 Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayının son oturumunu gerçekleştirdi. Oturuma Meclis 2. Başkan Vekili Mustafa Bayar Başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının alınmasının ardından CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş gündem dışı söz aldı. RTÜK arsası ile ilgili yaptığı konuşmada yanlış anlaşılmadan dolayı bütün meclis üyelerinden özür dileyen Mustafa Vursavuş, özür dilemek için söz aldığını belirtti.

TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTACAK

Belirttiği arazinin trafik yoğunluğunu arttıracağı ve bir sıkıntı yaşanacağını düşündüğünü anlatan Vursavuş, “Dün RTÜK arazisi ile ilgili yapmış olduğum konuşmada bir yanlış anlaşılma varsa ben hepinizden özür dilemek için söz aldım. Tabi ki oranın trafik yoğunluğunun artacağı ve bir sıkıntı oluşturacağı düşüncesiyle ve bir gün Adanalı hepimizden hesap sorar dediysem de bunun altında hiç kimsenin bir çıkar ilişkisi içinde olduğunu ifade etmek istemedim. Varsa bununla ilgili yanlış anlaşılmadan dolayı hepinizden, bütün meclis üyesi arkadaşlardan özür dilemek istediğimi belirtmek istiyorum” dedi.

KURUCU VE YEDEK ÜYELİKLER BELİRLENDİ

Ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 37. Maddesi’nde Adana Karataş Tarıma Dayalı (Su Ürünleri) İhtisas OSB’de kurucu üyelik, katılma payı ve müteşebbis heyetinde yer alacak kişilerin belirlenmesine ait oldu. Yapılan oylamada birinci asil üyelik Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, ikinci asil üyeliğe Necip Topuz, birinci yedek üyeliğe Ozan Gülaçtı, ikinci yedek üyeliğe Lütfü Ceyhan seçildi.

MERKEZ OTOGARDAKİ OTOPARK ALANI

Gündemin 38. Maddesi’nde ise, 12. 01. 2022 tarihinde işletim devri biten Merkez Otogar içerisinde bulunan otopark alanının yeniden Yeni Adana İmar İnşaat Ticaret A.Ş,’ye devredilmesine yönelik oldu. Bu maddede otopark alanında bulunan devir süresinde yapılan ve yaptırılan bütün muhtesatların herhangi bir ücret ve bedel edilmeksizin belediyeye devredilmesiyle otopark alanın parkmetre işletmeciliğinden elde ettiği aylık, yıllık brüt cironun yüzde 15’ini her ayın 20’sine kadar Büyükşehir Belediyesine ödemek üzere Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş.’ye 5 yıl süreyle devriyle, otopark alanın parkmetre işletmeciliğinin adı geçen şirket tarafından yasa ve mevzuat çerçevesinde işletilmesine veya işlettirilmesine oybirliğiyle kabul edildi.

  TEKLİFLER KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

Bir diğer komisyondan gelen madde ise Tepebağ Höyüğü Ortak Hizmet Protokolüne ait oldu. Bu maddede protokolün imzalanabilmesi için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yetki verildi. Gündemde yer alan 6 madde ise tekliflerden oluştu.  6 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına 8 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 14.00’te devam etmesi kararlaştırıldı.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.