TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı turistler Adana’ya hayran kaldı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2019 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2019 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yabancı turistler Adana’ya hayran kaldı

Bayram BULUT 

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Tur kafileleri ile Adana’ya gelen yabancı turistler tarihi alanlara hayran kaldı.

Adana’na tarihi güzellikleri ile göz kamaştırmaya devam ediyor. Kente her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist gelerek kentteki tarihi dokuyu ziyaret etme fırsatı buluyor. Tur şirketleri ile kente gelen turist kafileleri, Tarihi Taşköprü, Tarihi Büyük Saat Kulesi, Küçük Saat Meydanı, Tarihi Kazancılar Çarşısı, Tarihi Tepebağ Evleri, Ramazanoğlu Konağı, Ulu Cami, Yağ Cami, Merkez Cami, Adana tatlısı imalathaneleri gibi daha pek çok yeri gezerek bu alanlarda hatıra fotoğrafları çektiriyor. 

HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKTİRİYORLAR

Kente otobüslerle gelen turist kafileleri gittikleri yerlerde alış verişler yaparak da kent ekonomisine katkıda bulunuyor. Ellerinde fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile gittikleri yerlerin fotoğraflarını çeken ve hatıra fotoğrafları çektiren turistler, Adana’nın tarihi konuda ne denli önemli eserlere sahip olduklarını tüm dünya sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak duyuruyor.

YAKLAŞIK 30 OTOBÜS TURİST GELİYOR

Kente her ay tur şirketleri ile yaklaşık 30 otobüs turist kafilesi geliyor.  Bazı aylarda bu sayının arttığı bile ifade ediliyor. Kente gelen turist kafilelerine tur rehberleri öncülük ederek, tarihi alanlar hakkında bilgiler veriyor. Rehberler, Adana’ya turistlerin rağbet gösterdiklerin ve turları üzerinde bu kentin olması nedeniyle hepsinin ilgiyle Adana’yı dolaşmayı gözlediklerini söylüyor.

JAPONLAR VE ÇİNLİLERDEN İLGİ

Adana’ya gelen turist kafilerinde Japonlar ve Çinlilerin de ağırlıklı oldukları dikkatlerden kaçmıyor. Japon Turistlerin en çok beğendikleri eserin ise Tarihi Taş Köprü olduğu ifade ediliyor. Tarihi Taş Köprü’nün önünde ve üzerinde hatıra fotoğrafları çektiren turistler, eşsiz manzarası bulunan Seyhan Nehri ile Taş Köprü’nün birbirlerini tamamlayan iki unsur olduğunu söylüyor.  

ESNAFLAR AĞIRLIYOR

Turistleri ağırlayan Adanalı esnaflar, yabancı turistlerin daha çok Adana işi ürünlere rağbet gösterdiklerini söyledi. Adana Kebabı, Adana halka tatlısı, şalgamı gibi gıda ürünlerini turistlerin tercih ettiklerini aktaran esnaflar, “Zaten Adana Kebabı ve şalgamının ününü sosyal medyadan duyuyorlar. Geldiklerinde de bunları yemek istiyorlar. Bizlerde onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz” dediler. 

KENT EKONOMİSİNE KATKI

Kent ekonomisine gelen turistlerin katkı koyduklarını vurgulayan esnaflar, “Gelip yemek yiyiyorlar. Bir de alış veriş yapıyorlar. Bu da kentimize olumlu bir katkı sağlıyor. Bu gelen turist kafileleri bölgeye geliyor ve Adana’ya uğrayıp gidiyor. Aslında bizler turistlerin sadece Adana’mıza gelmelerini sağlamamız gerekiyor. Yapılan festivallerin çok büyük etkisi oldu. Kentin tanımı için Lezzet Festivali gibi festivallerin sayısının arttırılması gerekli” ifadelerini kullandılar.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.