TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAĞMUR YAĞIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2023 10:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 10:26

Çamlıyla’ya geldiğimiz günden (Mart 2023) beri yağmur yağıyor.  İlgililer kuraklık var diyorlardı. Derelerin, ırmakların göllerin kuruduğunu söylüyorlardı. Yağmur bu açığı kapatacak mı? Doğa kendi yasasını uyguluyor.

Olaya, doğa diliyle buna yanıt verilebilir! Ama bizlerin diliyle değil! Biz istesek de istemesek de böyle sağanak şiddetli yağmurlar yağdı, her tarafta sel felaketi yaşanıyor!

Biz çocukken böyle bir yağmur yağmıştı. İstasyon (Durak İst.) Deresi taşmış, istasyonun çevresini sular altında bırakmıştı. Dedemin gözde öküzünü sel almıştı. Bir sel daha oldu ama o kadar değildi! Yalnızca dere taştı. Komşumuzun deli-demsek oğlu İsmet’i alıp götürdü. Günlerce, aylarca arandı ama ne ölüsü ne dirisi bulun(a)madı. Annesinin gözyaşları hiç durmadı, ölünceye kadar aktı.

Ülkede deprem felaketi yaşandı, yaşanmakta. 150 bin kişinin öldüğü, on binlerce kişinin yaralandığı söylenmektedir. Binlerce mağdur çadır kentte, kontaynırlarda yaşamakta! Ülkenin başından felaketler gitmiyor! Yangın, pandemi, deprem, sel (…) felakati yaşanıyor…

Deprem bölgesine yağan yağmur, sel, ölüm getirdi. Çadırkentleri, konteynırları, evleri, apartmanları, köprüleri, yolları, sel bastı, çamur deryasına buladı. Şanlıurfa’da Abide Kavşağı’nı yıktı geçti.  Dere yataklarına yapılmış binalar  sürükledi. Otoparklarda, sokaklarda park edilmiş araçları da alıp götürdü. 20 kadar kişi yaşamını yitirdi. Sokaklar, yollar bataklık oldu. Belediye, askerler, iş makineleri bunları temizlemeye çalışıyor. Depremzedeler perişan. Musluklar çamur akıyor, içecek su yok, Belediye şişe suyu dağıtıyor. Yakın bir gelecekte rahata kavuşacakları belirtiliyor…

                                     19.03.2023, Çamlıyayla

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.