TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yanık ormanların yeşermesi için çalışmalar sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yanık ormanların yeşermesi için çalışmalar sürüyor

Abdurrahim Sağ

ADANA (İLKHABER)-Orman yangınları ve benzeri nedenlerle zarar gören ormanlarda çalışmalar sürüyor.

Orman yangınlarında geçtiğimiz yıllarda çok fazla orman zarar görmüştü. Ormanlarda yanan ağaçların temizlenmesinin ardından yerine yeni fideler ekildi. Dikilen fidanların bakım çalışmalarını Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı birimler ve orman köylüleri yapıyor.

Yanık sahalarda devam eden kültür bakımı, ot alma ve çapalama çalışmaları sürerken, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Pos Orman İşletme Müdürü Ufuk Gündoğdu çalışmalar hakkında incelemelerde bulundu. Yanık sahalarda devam eden kültür bakımı, ot alma ve çapalama çalışmalarını yerinde inceleyen Yılmaz, sahalarda yapılacak olan ot alma, çapa ve teras onarımında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda çalışan orman köylülerini bilgilendirdi. Yılmaz, “Dikilen her fidanın bakımlarını itinayla yapıyor, onları sevgiyle büyütüyoruz” dedi.

Ayrıca Yılmaz ve Gündoğdu, Topallı Mahallesinde vatandaşları ziyaret ederek değerlendirme toplantısı yaptı. Bölge Müdürü Yılmaz, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Katılımının yüksek olduğu toplantıda, vatandaşların ormancılık çalışmaları ile ilgili talep ve gereksinimleri belirterek toplantı ve ziyaretlerden duydukları memnuniyetleri dile getirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.