TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapay Zeka Nedir ve Geleceği: İnsanlığın Dönüm Noktası

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yapay Zeka Nedir ve Geleceği: İnsanlığın Dönüm Noktası

Aydın Gökçeoğlu

İLKHABER-Yapay zeka, günümüzün en merak uyandıran teknolojik alanlarından biri haline gelmiştir. Gelecekte de hızla gelişmesi ve birçok sektörde kullanılması öngörülmüştür. Yapay zeka kısaca bilgisayarlar sistemlerinin insan benzeri hafızasına her şeyi algılayıp öğrenme ve yeteneklerini geliştirme gibi yetenekleri olan bir sistem diyebiliriz.

Yapay zekanın temel amacı, bilgisayar sistemlerine insan benzeri düşünme yetenekleri kazandırmaktır. Bunun için dil işleme yöntemleri kullanarak büyük veriyi analiz eder ve öğrenme yeteneği kazanır.

Birçok sektörde rol oynamaktadır. Sağlık, tarım, sanayi gibi birçok önemli alanlarda etkisini görebiliriz. Örneğin, Otomotiv sektöründe ise sürücüsüz araçlar, yapay zeka sayesinde daha güvenli ve verimli hale gelmektedir.

Gelecekte, yapay zekanın etkisinin daha da artması beklenmektedir. İnsanların yapay zeka ile daha fazla etkileşimde bulunacağı bir döneme doğru ilerlenmektedir. Sesli asistanlar, akıllı ev sistemleri ve kişiselleştirilmiş öneri sistemleri gibi teknolojiler, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.