TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anne sütlacınızı 5 dakikada evde yapacaksınız! Annenizin tarifini aratmayacak

Muhteşem sütlaçlar yapmak ister misiniz? Özellikle annenizin yaptığı sütlacı yaparak misafirlerinizi mest etmek istiyorsanız bu tarifimiz tam sizlere göre.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
Anne sütlacınızı 5 dakikada evde yapacaksınız! Annenizin tarifini aratmayacak

Ramazan Bayramının vazgeçilmez tatlılarından olan sütlaç ile siz de misafirlerinizi mest etmeyi başaracaksınız. Peki, anne sütlacı gibi sütlaç nasıl yapılır? 

Bildiğiniz gibi sütlaç yaparken en önemli ve en etkili şey pirinci doğru seçmektir. Bildiğiniz gibi nişastalı olan kısa kısa taneleri bulunan pirinçler daha iyi pişer. En güzel sütlaç yapmak için baldo pirinç tercih edebilirsiniz. 

Sütlaç yaparken içine koyduğunuz sütün yağlı olması önemlidir. Süt yağlı olursa daha güzel bir tada sahip olacaktır. Kullanacağınız şeker miktarını da kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Şeker eklemesi yaparken mutlaka sütün kaynadığından emin olmalısınız.  

Sütlacı mutlaka kısık ateşte pişirmelisiniz. Kısık ateşte pişirmezseniz eğer sütlaç dibine tutacaktır.  Pirinç ve sütü aynı anda pişirirseniz harika bir sütlaç karışımı elde etmiş olursunuz. 

Servis yaparken üzerine tarçın, vanilya, fıstık veya ceviz gibi ürünler ekleyebilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra tüketmek daha iyi olacaktır. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.