TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneler Günü hediyesi ne alınır? İşte çeşitli hediye önerileri

Anneler Günü'nde sevginizi ifade etmenin ve annenize özel bir gün yaşatmanın yollarını öğrenin! Çiçeklerden cep telefonlarına, makyaj malzemelerinden kitaplara kadar harika hediye önerileri burada

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
Anneler Günü hediyesi ne alınır? İşte çeşitli hediye önerileri

Her ülkenin kendine özgü özel günleri bulunur. Bunlardan bazıları ülkelere has olsa da bazı özel günler tüm dünyada kutlanan uluslararası niteliktedir. Yıllık özel gün takvimlerine bakıldığında neredeyse yılın her gününe bir özel gün denk gelir. Hatta bazı günlere birden fazla özel gün denk geldiği de olur. Sarılma Günü, Çikolata Günü, Makarna Günü, Özür Dileme Günü… Neredeyse aklınıza gelebilecek her şey ile ilgili bir özel gün bulmak mümkün. İşte bu özel ve anlamlı günlerden biri de Anneler Günü. Neredeyse tüm dünyada kutlanan Anneler Günü’nün nasıl ortaya çıktığı ve bu özel günde annenize alabileceğiniz hediye önerileri ile ilgili tüm detaylar içeriğimizde.

Anneler Günü Ne Zaman?

Annesi için güzel bir hediye almak ya da ona özel bir gün yaşatmak isteyen herkes, her yıl Anneler Günü’nün gelmesini heyecanla bekliyor. Anneler Günü’nü kutlamak ve bu özel güne hazırlanmak isteyen kişiler Anneler Günü ne zamandiye de merak ediyor. Anneler Günü, her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanır.

anneler günü hediyesi

Anneler Gününün Hikayesi Nedir?

Anneler Günü, günümüzde kişilerin annelerine olan sevgilerini göstermek için kutlanan bir gün olsa da tarihi Antik Yunan Dönemi’ne kadar dayanır. Antik Yunanistan’da her ilkbahar başlangıcında annelerin tanrıçası olarak kabul edilen Tanrıça Rhea’yı onurlandırmak için bir festival düzenlenirdi. Roma Dönemi’ne gelindiğinde ise bu festival Roma İmparatoriçesi Matronalia adına yeniden düzenlendi ve bu özel günde kadınlar ve anneler onurlandırıldı. Anneler Günü’nün modern dünyadaki versiyonunun hikayesi ise 19. yüzyılın ortalarında Amerika’da ortaya çıktı. 1905 yılında Anna Jarvis isimli bir kadın, annesinin ölümünden sonra onunla yeteri kadar vakit geçiremediğine inandığı için bu üzüntüsünü gidermek için bir anma töreni düzenledi. Bu törende tüm annelerin sevgisi ve fedakarlıkları anıldı. Jarvis, ilerleyen yıllarda bu anma töreninin ulusal bir gün olarak kabul edilmesi için mücadele etti ve 1914 yılında ABD Başkanı Wilson tarafından Anneler Günü resmi bir gün olarak kabul edildi. Zaman içerisinde tüm dünyada kutlanan bir özel gün haline gelen Anneler Günü, her yıl mayıs ayının ikinci pazarı kutlanmaya başlanmıştır.

Anneler Günü Hediyesi Ne Alabilirim?

Anneler Günü’nün temel amacı, çocukların annelerinin kendilerine olan sevgisine ve fedakarlığına karşı minnetlerini ve sevgilerini göstermeleridir. Bu amaçla birçok kişi anneleri için her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü, anneleri ile özel bir gün geçirmek ve bugün de annelerini mutlu edecek şeyler yapmaya çalışır. Kimi zaman güzel bir yemek hazırlayarak kimi zaman özel bir gezi planlayarak kimi zaman da eşsiz bir hediye alarak herkes bu özel günde annesini mutlu etmenin bir yolunu arar.

anneler günü hediyesi

Anneler Günü İçin Hediye Önerileri:

Çiçek: Anneler Günü çiçek hediye etmekle adeta özdeşleşmiştir. Bu nedenle güzel bir Anneler Günü organize ettiyseniz, çiçek buketlerini de mutlaka bu organizasyona dahil etmelisiniz.

Cep Telefonu: Günümüz anneleri, akıllı telefon kullanmayı oldukça seviyor. Bu nedenle de anneye alınacak hediyeler listesindeki en güzel ürünlerden biri de cep telefonları.

Kişisel Bakım Ürünleri: Annenizin en sevdiği ürünlerden hazırladığınız bir hediye seti, annenizi bu özel günde fazlasıyla mutlu etmenizi sağlayacak.

Makyaj Malzemeleri: Anneler günü için hediye önerileri arasında kesinlikle makyaj malzemeleri de yer almalı.

Takı: Anneler Gününde ne alınır diye merak ediyorsanız en güzel hediyelerden biri de takı olacaktır.

Kitap: Eğer kitap okumayı seven bir anneniz varsa anneye alınabilecek hediyeler listenize mutlaka kitapları da eklemelisiniz.

Fotoğraf Çerçevesi: İçerisinde annenizle birlikte çektirdiğiniz en güzel fotoğrafın olduğu şık bir fotoğraf çerçevesi anneye hediye fikirleri içerisinde en sevimli olan olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.