TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bal hakkında bilenenlerin hepsi yalanmış! Doğru bilinen yanlışlar açığa çıktı

Bal ile ilgili bildiğiniz her şey yanlış olabilir! Tüm detaylar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
Bal hakkında bilenenlerin hepsi yalanmış! Doğru bilinen yanlışlar açığa çıktı

Birçok faydası olan bal ile ilgili kimsenin bilmediği doğrular ortaya çıktı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAL İLE İLGİLİ BİLİNEN YANLIŞLAR

Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi ve sağlıklı besinlerden biri olan bal ile ilgili birçok insan yanlışları doğru olarak biliyor. Orijinal balın kristalize olduğu iddia ediliyor ancak bu durum ve şekerleme olması normal bir özelliktir. Kristalize olması depolama sıcaklığı, şeker ve polene bağlı şekilde değişkenlik gösterir. Kristalize olan bütün ballar gerçek denemez. Aynı zamanda akasya balı gibi ballar kristalize özellik göstermez. İnsanlar gerçek balın renginin de koyu olduğunu söylerler. Ancak bal rengi üretim ortamı ve üretilen çiçeğe göre değişkenlik gösterir. Çiçek balı genel olarak açık renkli, kestane ve çörekotu balı gibi bal türleri daha koyu renktedir. 

Bal hakkında bilenenlerin hepsi yalanmış! Doğru bilinen yanlışlar açığa çıktı 2

Bal rengi orijinal olup olmadığını göstermeyecektir. İnsanlar bal tadının her zaman tatlı olması gerektiğini düşünür ancak bu durum da türden türe değişir. Kestane balı içinde yüksek polen olduğu için acı tattadır. Nane balı ise ekşidir. Bu sebeple bütün dallar tatlı olamaz. İnsanlar orijinal bal olup olmadığını anlamak için boğazı yakıp yakmadığına bakılması gerektiğini söyler. Ama çiçek balı diğer ballardan daha yumuşaktır. Kestane ve anzer balları ise yüksek polenli olduğu için acı olacaktır. En yaygın yanlışlardan biri de balın şeker içermediğidir. Ancak bal doğal tatlandırıcı ve şeker içerir. Bal içinde beyaz şeker gibi ilave şeker ürünleri bulunmaz ancak doğal şeker vardır. Her bal içinde az da olsa doğal şeker bulunur. Diyabet hastaları bal içinde şeker yok diye tüketebilir ancak bal içinde de az miktarda da olsa şeker vardır. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.