TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova’da yayla sezonu açılıyor

Hava sıcaklığının yaz aylarında 50 dereceyi aştığı, nem oranının da yüzde yüze ulaştığı Adana’da okulların tatile girmesiyle birlikte yayla sezonu açılıyor. Daha okullar kapanmadan yayla evlerinde bakım ve onarımını yapan vatandaşlar, çoğu, hafta sonu yola çıkmanın planını yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova’da yayla sezonu açılıyor

Aydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) - Adana’da hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaşması, Toros Dağları eteklerindeki yaylaların cazibesini giderek arttırdı. Okulların tatile girmesiyle yaylacılar her sezon olduğu gibi yine hazırlıklara başladı.

Sıcağın etkisiyle yayla kültürünün yoğun olduğu Adana’daki Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylaları her yaz sezonu adeta ‘’zirve’’ yapıyor. Kış aylarında nüfusu yaklaşık 20 bin olan Pozantı ilçesinin nüfusu, yaz aylarında ise 180 bine kadar ulaşıyor.

-Ev kiraları arttı

Toros Dağları eteklerindeki yaylalara ilgi, yayla evlerinin kiralarını da arttırdı. Pozantı’daki emlakçılar,  Akçatekir Yaylası’ndaki ev kiralarının, binanın metrekare ve donanımına göre değiştiğini söyledi. Normal bir dairenin 20 bin liraya kiralanabildiğini ifade eden emlakçılar, villa fiyatlarının da yine lokasyona göre 80 ila 100 bin lira arasında değiştiğini belirtti.

akcatekır-2

Kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için belediye hizmetleri de günler önce verilmeye başlandı. Alt ve üstyapı, çocuk parkları, mesire alanları ve özellikle hafta sonu tatilcileri için konaklanabilecek mekanlar konusunda hizmetler sunan Pozantı Belediyesi,  yaylaları daha modern ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmanın gayretini veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.