TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde çilek reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken 5 detay!

Çilek reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. İşte; Yazın vazgeçilmezi olan lezzetli çilek reçeli yapmanın 5 ipucu..

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
Evde çilek reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken 5 detay!

Güzel kokulu çilekler raflarda görünmeye başlıyor. İster bu haliyle yiyin, ister reçel yapın, kahvaltı sofranızı şenlendiren çilek, mevsimi kısa olduğundan en iyi şekilde yararlanmak isteniyor. Yaz kış her an tüketilebilen çilek reçeli, birkaç püf noktasına uyarsanız kısa sürede yapılabilir. Çileklerinizle işiniz bittiğinde çilek reçeli hazırlamak için en iyi ipuçlarımıza göz atın.

Çilek Reçeli Yapmanın Püf Noktaları:

Çilek seçimi

Mis kokulu aromasıyla iştah açan çilek reçeli, çilek seçimiyle başlıyor. Çilek ne kadar taze ve doğal olursa o kadar az şeker kullanırsınız. Çilekleri mümkün olduğunca küçük seçin. Reçeli yapmaya başlamadan önce ise tadına mutlaka bakın. Bu, şeker oranını daha da iyi ayarlamanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca çileklerin çürük ya da küflü olmadığından emin olun ve saplarını temizleyin.

Şeker oranı

Çilek reçelinde ideal oran 1:3 yani 1 kg çileğe 3 su bardağı kadar toz şeker düşmektedir. Ama dediğimiz gibi çileği mutlaka denemelisiniz. Çilekler çok tatlıysa şeker miktarını azaltın. Bu aşamada ise en önemli ipucu çilekleri temizleyip şekerini ekleyip bir gece bekletmektir. Bu kıvamını da artırır.

çilek reçeli

Köpükleri unutmayın!

Çileklere su ve şekeri ekleyip karıştırarak kaynatın. Reçel kaynamaya başladıkça reçelin üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayacaktır. Bu köpükleri bir kaşıkla çıkarın. Bu pürüzsüz bir çilek reçeli yaratacaktır.

Limon suyu

Çilek reçeli yapmanın önemli püf noktalarından birisi de limon suyu ya da limon tuzu kullanmaktır. Reçel koyulaşmaya başladığında gerekirse koyulaştırmak için biraz daha limon suyu ya da limon tuzu ekleyin. Ocaktan almadan hemen önce 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyin. Bu size daha canlı renk verecek ve çilek reçelinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

Doğru olarak saklayın

Çilek reçeli istediğiniz gibi bir kıvama gelince ateşi kapatıp tencereyi bir kenara koyun. Hazırlanan reçeli sterilize edilmiş kavanozlara dökün. Reçeli soğumadan yani henüz sıcakken kavanozlara paylaştırın.

Daha sonra da sıcaklığına soğuyana kadar bekleyin. Reçel soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin. Sğuyana kadar bekleyin ve bu şekilde bırakın. Bu işlem, reçelin vakumla kapatılmasına ve uzun süre havasız olarak saklanmasına olanak tanır. Hazırlanan çilek reçeli kilerde veya buzdolabında serin ve karanlık yerde saklanabilir.

çilek reçeli

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.