TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Günde iki damla kullanan gençleşecek! Yanık sivilce anksiyete geride kalıyor

Sarı kantaronun yağının birçok faydaları yer alırken her derde deva etkileri görüldü. 'Bitkilerin Profesörü' Aysun Bay Karabulut, özellikle antidepresan olarak yaygın şekilde kullanılan kantaron faydalarını sıraladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
Günde iki damla kullanan gençleşecek! Yanık sivilce anksiyete geride kalıyor

Çiçek türünden oluşan 700 türünün tanındığı kantaronun aşırı soğuk ya da kuru bölgeler dışında dünya genelinde bulunduğunu belirten Karabulut, cinlerin çoğu genellikle tropikal olurken Hypericum ve Triadenum ılıman bölgelerde bulunur. Moleküler bulunarak monofiletik olduğu açısından destek verilir.

Sarı kantaronun, özellikle Almanya’da antidepresan olarak yaygın bir şekilde kullanıldığını aktaran Prof. Dr. Karabulut faydaları sıralarken özellikle anksiyete ve uykusuzluk olarak sıraladı. İyileştirici özelliği bulunurken özellikle nevralji, siyatik ve sinir hasarı sonrasında iyileşmeleri hızlandırmaktadır.

Oluşan morluklar, yara, sivilce izlerinin iyileştirme süresini hızlandıran sarı kantaron yağı bazı durumlarda güneşe karşı hassasiyet oluştururken kanser tedavilerinde tercih edilir. Sarı kantaron adet sancısı için kadınlarda Mens dönemlerinde ılık bir şekilde sabah ve akşam aç ya da tok karnına tüketilebilir.

Günde iki damla kullanan gençleşecek! Yanık sivilce anksiyete geride kalıyor 2

Sarı kantaron çayının sakinleştirici etkisiyle beraber problemin tedavisinde etkin rol alınır. Sakinleştirici etkiler bulunurken sarı kantaron panik atak rahatsızlığının tedavisinde destek verilir. Özellikle sinirli ve stresli olduğunuz günlerde rahatlama amacıyla sarı kantaron çayı tüketebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.