TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıdırellez'de Gül Ağacına Dilek Nasıl Dilenir?

Hıdırellez'in geleneksel ritüellerinden biri olan gül ağacına dilek asma, özel bir dua eşliğinde gerçekleştirilir. İşte Hıdırellez'de gül ağacına dilek dileme ve dualarla ilgili detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
Hıdırellez'de Gül Ağacına Dilek Nasıl Dilenir?

Her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hıdırellez, çeşitli ritüellerle kutlanırken, gül ağacına dilek asma da bu geleneklerden biridir. İşte Hıdırellez'de gül ağacına dilek dileme ve dualarla ilgili önemli bilgiler:

hıdırellez duası

Hıdırellez Gül Ağacına Dilek Nasıl Dilenir?

Hıdırellez'de gül ağacına dilek asma veya altına gömme ritüeli bulunmaktadır. Özellikle 5 Mayıs akşam ezanı vaktinde gül ağacında dileklerin dileme zamanıdır. Gül dallarına paralar asılarak veya dilekler bir kağıda yazılıp resmedilerek gül ağacının altına çizilebilir.

Dilekler, 6 Mayıs sabahı erkenden toplanır. Bu süre zarfında yapılan dileklerin gerçekleşmesi için dua etmek önemlidir. Gül ağacına dilek asarken veya altına gömerken belirli bir dua okunması gelenektir.

Hıdırellez Dilek Duası:

Hıdırellez dilek duası, dilekler gül ağacına asıldıktan sonra okunur. Aşağıdaki dua, gül ağacına dilek asma ritüeli sırasında okunabilir:

Bismillahirahmanirahim

Bin bir adım bir adım / Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah / Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.

Hıdırellez'in geleneksel ritüelleri arasında yer alan gül ağacına dilek asma ve dilek duası, bu özel günün manevi atmosferini yansıtan önemli adımlardır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.