TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kudret narının faydaları ve tüketimi nedir?

Kudret narı nedir, kudret narının faydaları nelerdir, kudret narı nasıl tüketilir işte haberin devamı...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
Kudret narının faydaları ve tüketimi nedir?

Kudret Narı Nedir?

Kudret narı; bilimsel adı Momordica Charantia olan, kabakgiller ailesine mensup tropikal bir bitkinin hamken yeşil, olgunlaştıkça sararan, uzun ve çıkıntılı kabuklu, tadı, genellikle acı ve biraz da ekşi olarak tanımlanan meyvesine verilen isimdir. 

Kudret narı içeriğinde bulunan antioksidanlar, antiinflamatuar ve hipoglisemik bileşenler nedeniyle geleneksel tıpta asırlardır kullanılır.

Kudret narı yaygın olarak Asya, Afrika ve Karayipler'de yetişir. Ülkemizde ise daha çok Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişir. Kudret narı acı tadı nedeniyle çiğ değil genellikle pişirilerek, yağı çıkartılarakl ya da macun haline getirilerek tüketilir.

kudret narı

Kudret Narı Faydaları Nelerdir?

Kudret narının faydaları arasında şunlar bulunur: Kudret narı kanseri önlemeye yardımcı olur, kan şekeri yönetimini destekler, kötü kolesterolü düşürebilir, demir eksikliği ve anemiyi önlemeyi destekler, yaşlanma etkilerini azaltır, vücuttaki iltihap seviyesini düşürür, sindirim sistemini destekler, cilt sağlığına iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Kanseri önlemeye yardımcı olur
  • Kan şekerini yönetmeye yardımcı olabilir
  • Kötü kolesterolü düşürebilir
  • Demir eksikliği ve anemiyi önlemeye destek verir
  • Yaşlanma etkilerini azaltır
  • Vücuttaki iltihabı azaltır
  • Sindirim sistemini destekler
  • Cilt sağlığına iyi gelir
  • Bağışıklık sistemi güçlendirir

Kudret narının faydalarından biri de bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlamasıdır. Kudret narının faydalarından yararlanmadan önce doktorunuza danışarak tüketmeniz önerilir. Kudret narı kronik sağlık sorunları olan kişilerde sağlık sorunlarına neden olabilir.

Zeytinyağlı Kudret Narı Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı kudret narının faydaları arasında şunlar bulunur:

  • Zeytinyağı ve kudret narının antioksidan yapısı cilt sağlığını iyileştirir, yaşlanma belirtilerini azaltır.
  • Hem zeytinyağında hem de kudret narında bulunan bileşenler vücuttaki iltihabı gidermeye katkıda bulunur.
  • Güçlü antioksidanlar zeytinyağlı kudret narı, bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı koruma sağlar.,
  • Zeytinyağlı kudret narının bir diğer faydası ise sindirim sistemini desteklemesi ve bağırsak sağlığını iyileştirmesidir.
  • Zeytinyağlı kudret narı ayrıca içeriğindeki fitokimyasalla sayesinde kanser hücrelerinin büyümesinin engellenmesine katkıda bulunur.

Kudret Narı Mide İçin Nasıl Kullanılır?

  • Günde 1-2 çay kaşığı kudret narının yemeklerden önce tüketilmesi sindirime katkıda bulunarak mideyi yatıştırabilir.
  • Birkaç damla kudret narı yağı, bir çay kaşığı zeytinyağı veya bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Bu karışım, mide sorunlarını gidermeye destek verebilir.
  • Kudret narı soyulduktan sonra iç kısmından çıkarılan su bir çay kaşığı miktarında içilirse mide ülseri ve gastrit gibi sağlık sorunlarını yatıştırmaya faydalı olabilir. Bu geçici bir etkidir. Bu nedenle gastrit ve mide ülserinin tedavisi için mutlaka bir gastroenterologdan randevu almanız gerekir.

Kudret Narı Ne İşe Yarar?

Kudret narı barındırdığı antioksidanlar sayesinde hücre hasarının engellenmesine katkıda bulunmaya, vücuttaki iltihabı azaltmaya, sindirim sistemine destek vererek bağırsak hareketlerini düzenlemeye, cilt sağlığına katkıda bulunmaya, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye ve dolayısıyla hastalıklara karşı koruma sağlamaya yarar. Kudret narı tüketmeye başlamadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.

Kudret Narı Macunu Nedir?

Kudret narı macunu, kabuğu soyulmuş kudret narının püre haline getirilerek içerisine zeytinyağı ve bal katılarak hazırlanan macun kıvamında bir karışımdır. Kudret narı macunu antioksidan özelliktedir ve iltihaba karşı etkilidir.

Kudret Narı Macunu Faydaları Nelerdir?

Kudret narı macununun faydaları arasında sindirime iyi gelmesi, antioksidan ve iltihap giderici özellikleriyle cilt sağlığını desteklemesi, bağışıklık sistemine katkıda bulunması, kanser hücrelerinin büyümesini engellemesi ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu olması bulunur.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.