TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saçınızı Her Gün Yıkamak Zararlı mı?

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Saçınızı Her Gün Yıkamak Zararlı mı?

İbrahim Baysal

(İlkHaber)- Saçı her gün yıkamanın doğal yağları aşındırdığı, kuru ve kırılgan bir hale getirdiğini artık hepimiz biliyoruz.

Şampuan, kir ve polen gibi çevresel kirleticilerin yanı sıra kepek, ter ve saç bakım ürünlerini gidererek saç derinizi temizler fakat çok yıkamak ve kimyasala maruz bırakmak Sebumu da çözer. New York City'deki Mount Sinai Hastanesi'nde klinik dermatoloji profesörü yardımcısı olan Dr. Rosemarie Ingleton, Sebum'un kafa derinizin fazla kurumasını önlediğini ve cildi enfeksiyondan koruduğunu söyledi. Dr. Alam, her gün şampuan kullanmanın, sebumun birikerek saçın gevşek, yağlı ve muhtemelen kötü kokmasına neden olabileceği yağlı saç derisine sahip kişiler için doğru seçim olabileceğini söyledi.

Dr. Alam, ince telli saçların daha çabuk yağlandığını fark edebilir, çünkü yağı emecek daha az saç vardır. Onlar için günlük bir köpük garanti edilebilir.

Alam, saç derinizde birikerek tahrişe neden olabilen ve hatta saç köklerini tıkayarak saç büyümesini engelleyebilen jeller veya saç spreyleri gibi ürünleri sık kullanıyorsanız günlük yıkamanın da gerekli olabileceğini ekledi.

Sebum nedir?

Sebum, insan cildinde bulunan doğal bir yağdır. Sebaceous bezler adı verilen küçük bezler tarafından üretilir ve saç foliküllerine veya cilt yüzeyine salgılanır. Sebum, cildin nemlendirilmesine, korunmasına ve yağlanmasına yardımcı olan önemli bir rol oynar.

Sebum, yağ asitleri, gliseridler, kolesterol, steroller ve diğer lipitlerden oluşur. Bu yağlar, cildin doğal nem dengesini korurken, cildin su kaybını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildin yumuşak ve esnek kalmasını sağlar.

Sebum ayrıca antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Cildin asidik pH seviyesini korur ve zararlı mikroorganizmaların cilt yüzeyine yerleşmesini engelleyebilir. Ancak sebumun aşırı üretimi veya tıkanıklık, cilt problemlerine neden olabilir. Örneğin, aşırı sebum üretimi akne oluşumuna yol açabilir.

Sebum üretimi, kişinin genetik yapısı, hormonal dengesi, yaş, cilt tipi ve çevresel faktörler gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Cildin sağlıklı kalması için uygun temizlik, nemlendirme ve doğru cilt bakımı önemlidir.

Tea Tree Oil For Hair_ What To Know About Using Tea Tree Oil & Its Benefits

20 Strange but Effective Everyday Uses for Castor Oil

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.