TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz bakımını unutmayın

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2023 17:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 17:36

İlkbahar’ın sonu, yani Yaz mevsiminin arifesindeyiz. Önümüzdeki hafta artık Yaz gelecek. 16 Haziran itibariyle okullar uzun bir tatil dönemine girecek. Tabi bununla beraber şimdiden tatil planları da artık gün yüzüne çıkmaya başlayacak.

Burada dikkat edilmesi gereken özellikle araçlarıyla tatile gideceklerin öncesinde tüm araç bakımlarını yaptırmaları.. Yola çıkmadan önce sağlıklı bir araçla çıkmak demek, tatilin kâbusa dönmesi demektir.

Sonuçta daha güvenli ve keyifli bir tatil için önce araçlar bakıma alınmalı, sonrasında ise yola çıkılmalı.. Yola çıktıktan sonra basit bir arıza dahi tatil keyfinizi kaçırabilir. Hep deriz ya! Önce güvenlik, sonra tatil..

Evet! Araç bakımı dediğimizde aklımıza ilk lastikler ve fren sistemleri gelmeli.. Özellikle frenlerin kontrollerini mutlaka yaptırın. Fren balataları ve fren diskleri yıpranmışsa mutlaka değiştirin. Varsa fren hidrolik yağı eksilmesi, tamamlamayı unutmayın.

Yaz mevsiminin sıcaklarında araçlar için hayati önem taşıyan soğutma sisteminin tüm parçalarını mutlaka kontrol ettirin. Soğutucunun elektrik aksamını, parçalarını kontrol edin ve varsa eksikleri giderin. Motor yağınım mümkünse eski olmasa dahi değiştirin.

Lastikler.. Evet! Lastikler araçların ayakkabısıdır. Sizi gideceğiniz yere sağlıklı götürebilmesi için onların da sağlıklı olması gerekir. Zaten konforlu bir yolculuk için lastiklerinizin sağlıklı olması gerekir. Ayrıca güvenli sürüşün en önemli parçası lastiklerdir.

Unutmayın! Lastiklerinin hava basıncının uygun olması size daha rahat, konforlu ve daha güvenli bir yolculuk sağlar. Lastiklerinin 5 yıldan eski olmamasıyla beraber, diş ve kanal derinliği 3 mm’nin altında olmamalı.. Aracınızın yedek lastiğinin de sağlam olmasına dikkat edin.

Radyatör suyunu kesinlikle unutmayın. Mutlaka kontrol edin ve belirtilen seviyenin altındaysa tamamlayın. Termostat, soğutma fanı, devir daim pompası ve V kayışını da kontrol edin. Aracınızın sağlıklı işlemesi için bu parçalar çok önemlidir..

Ayrıca sıcaklarda bize nefes aldıran klimalar da önemli.. Aracınızın klima gazına baktırın. Basıncı azalmış ise tamamlayın. Ve hava filtresi.. Hava filtresi de çok önemli.. Tatile çıkmadan bence değiştirin.

Aslında aracın tamamının kontrolden geçmesi çok önemli.. Sonuçta bir parçasında dahi oluşacak bir aksilik, diğer aksamları da etkileyebilir. Aracınızın sağlıklı olması, sizin de sağlıklı bir tatil yapmasını sağlayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.