TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz mevsimi

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2022 18:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Tatil sezonu olan Yaz mevsimini hepimiz severiz. Çünkü uzun bir yılın ardından dinlenme fırsatı bulur, köyümüze, kasabımıza gider, eş, dost akrabalarımızı ziyaret ederiz. Yani tatil dönemleri hepimiz içn olması gereken bir ihtiyaç..

Tabi Yaz mevsiminin de riskli olduğu bazı durumları var. Dikkat edilmezse güneş çarpması, özellikle bazı bölgelerde böcek ısırıkları (yılan, kene ısırıkları çok tehlikeli), suda boğulmalar vs. risklerini de unutmamak lazım.

Bu konuda en çok dikkat etmesi gerekenler de özelikle çocuklar, yaşlılar, kronik hastalıkları olanlar.. Güneş çarpması dedik; Yaz ayları doğal olarak çok sıcak geçer ve bu süreçte güneş altında uzun süre kalmak; güneş çarpması, yanıkları ve eğer hassas cilde sahipseniz bazı cilt hastalıkları sorunu yaşayabilirsiniz. O bakımdan bu konuda dikkat etmek gerekir.

Diğer bir konu böcek ısırıkları.. Özellikle yaylalarda bu sorun çok ciddi.. Arılar, kene ısırmaları, yılan ısırmaları vs. sıkıntı.. Ayrıca son yıllarda ülkemizin birçok bölgesinde kene ısırmaları nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetmekte..

İç Anadolu’da kene ısırmalarıyla daha çok karşılaşılsa da Ege’de, Doğu Anadolu’da ve hatta Akdeniz Bölgesi’nde dahi kene ısırmalarıyla karşılaşılmakta.. O nedenle çok dikkatli olmak gerekir.

Suda boğulma vakaları.. Her yıl dünyanın dört bir yanında suda boğulma vakaları olmakta.. Hem de o kadar uyarıya rağmen maalesef tamamen engellenemiyor. Ülkemizde de yine aynı.. Her yıl tatil döneminde bu sorun karşımıza çıkıyor.

Kent merkezlerinden geçen kanallar, denizlerde riskli yerler, cankurtaran olmayan yerler, baraj gölü ve benzeri yerlerde suya girilmemesi gerekiyor ancak hâlâ yüzenler var ve tehlike oluşturuyor. Sadece yüzme bilmeyenler değil, bilenler dahi öyle her istediği yerde suya girmemelidir..

Evet! Yaz, yani tatil dönemindeyiz. Yaz mevsiminin de tehlikeli durumları var. O nedenle dikkatli olmak gerekiyor. Lütfen biraz daha dikkat..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.