TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova’ya bahar geldi

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2024 16:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:45

Her ne kadar Mart ayının sonuna gelsek de sıcaklar bundan sonra başlıyor. İlkbahar mevsimi Mart ayı ile başladı ancak şimdiye kadar pek sıcaklık göremedik. O bakımdan pek baharın gelişini hissedemedik desek yeridir.

Sıcaklar şimdi başladı ve bundan sonra günden güne daha da artacağı meteoroloji yetkililerinden söyleniyor. Bu, artık dondurucu soğukların geride kaldığını gösteriyor. Bereketli topraklarıyla ülkemizin tarım merkezi olan Çukurova’mıza ilkbaharın geliş, demek zaten hummalı bir çalışma döneminin başlaması anlamına gelir.

Son günlerde açan narenciye çiçekleri daha da iyi hissedilmeye başlarken, her taraf rengarenk olmaya da başladı. Yeşilin en güzel tonları her tarafı sardı. Doğa uyandı ve o tüm güzelliğini gözler önüne serdi.

Çiftçiler yoğun bir iş dönemine girerken, tüm tarlalarda hummalı bir çalışma söz konusu.. Sonbahar ve Kış dönemi ekilen ürünlerin bakımı, yaz döneminde çıkan ürünlerin ekimi, narenciyenin yine bakımı, ilaçlaması vs. daha bir çok iş.. Kolaylıkla ve bol bereket diliyoruz.

Çiftçilerimizin yanı sıra Yaz mevsiminde Çukurova’nın kavurucu sıcağında bir nebze de olsa serinlemek için Torosların eteklerinde yaylalara çıkanlar için de çalışma zamanı.. Onlar da gidip evlerinin bakımını, yetiştirdikleri ağaçların budaması, bakımı vs. için çalışacak. Evlerini hazırlayıp Yaz sıcaklarıyla birlikte yaylalarına çıkacaklar. Sonbahara kadar orada kalacaklar.

Evet! Havalar ısınmaya başladı ve Çukurova’ya ilkbahar şimdi geldi. Bu geliş beraberinde bereketin adeta fışkırdığı bölgemizde hummalı bir çalışma dönemine girdik.  Bu mevsim değişikliği ile birlikte baharın getirdiği yorgunluk olsa da tatlı bir yorgunluk bence..

Çünkü polenler havada uçuşmaya, göçmen kuşlar gelmeye ve doğa uzun kış uykusundan uyandı. Bu geliş; güzel, sıcak ve bereket olsun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.