TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavruluyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 15:19

Kavurucu sıcaklar yurt genelinde etkisini sürdürüyor ve daha da devam edecek gibi görünüyor. Yaz mevsiminden sadece bir ayı geride bırakırken, Temmuz ayı ile birlikte sıcaklıklar daha da artacak gibi.. Günden güne artan sıcaklar, özellikle çocuk ve yaşlıları daha da etkiliyor.

Zaten uzmanların da uyarıda bulunduğu kesim en çok yaşlı ve çocuklar.. Özellikle saat 10.00 ile 15.00 arası dışarı çıkmamaları gerekir. Zorunlu hallerde ise şapka, açık renkli kıyafetler giymeleri ve yanlarında su bulundurmaları gerekmekte..

Hava durumuna bakacak olursak, başta Akdeniz olmak üzere yurt genelinde sıcaklık değerleri mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecekmiş ve kavurucu sıcaklar 3 gün boyunca da etkili olmaya devam edecekmiş. Hatta Güneydoğu Anadolu bölgemizde 6 ile 8 derece daha fazla olacağı belirtiliyor.

Yaz mevsiminin daha ikinci ayı böyleyse, devamını düşünemiyorum. Tabi bunun en büyük etmeni son yıllarda ülkemizde ve dünya genelinde etkili olan iklim değişikliği ve beraberindeki küresel ısınma.. Zaten bunu kış aylarında dahi hisseder olduk.

Suçlusu kim dersek tabi ki biz! Yani insanoğlu.. Ormanları yok ettik, sularımızı tükettik, denizlerimiz, okyanuslarımız kirlendi, kutuplardaki buzullar eridi vs. daha bir çok neden ve hepsinin kaynağı insanoğlu.. Tüm bunların sonucunda da şu an karşı karşıya kaldığımız küresel iklim krizi.. Dünyanın ekosistemini bozduk.

Yapmamız gereken acilen iklim değişikliğinin temel nedeni olan sera gazı emisyonlarını azaltmak.. Yok olan ormanlarımızı yeniden canlandırmak, daha fazla yeşil alan oluşturmak, çevremizi, sularımızı korumak..

Evet! Yaz mevsiminde günler geçtikçe sıcaklıklar daha da artıyor ve adeta kavruluyoruz. Bol su içmeyi, serin ve gölgeli yerlerde bulunmayı ve özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik sağlık sorunu olanların dışarı çıkmaması doğru olacaktır. Lütfen dikkatli olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.