TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nereden nereye

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2024 15:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 15:49

2020-2021 sezonundu şampiyon olarak tamamlayan ve tam 26 yıl sonra yeniden Süper Lig'e çıkan Adana Demirspor, ilk sezonunu 9. sırada tamamladı. Aslında o sezon son haftalarda yaşadığı puan kayıpları olmasa ilk 5 içerisinde rahatlıkla yer alacaktı. Nedendir anlamadık ama hatta o sezon herkes ilk 5 içerisinde yer alacağına inanıyordu.

Derken ardından geçtiğimiz sezon ligi 4. sırada tamamladı ve tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katıldı. İlk kez katıldı ancak gerçekten müthiş bir performansını gördük. Geçtiğimiz yıl 27 Temmuz’da turnuvanın 2. eleme turunda kupaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj ekibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalırken, rövanşta 3 Ağustos’ta iç sahada son dakika golüyle 2-1 mağlup etti ve adını bir üst tura yazdırdı.

3. turda Hırvatistan'ın Osijek takımıyla eşleşti ve 10 Ağustos’ta evindeki ilk maçta rakibini 5-1 mağlup etti. Deplasmanda oynanan karşılaşmadan ise 3-2'lik mağlubiyetle ayrılsa da ilk maçtaki avantaj ile play-off turuna kalan ekip oldu.

Play-off Turu'nda ise bu kez rakip Belçika'nın Genk takımıydı ve güçlü bir ekipti.. Adana Demirspor’umuz, 24 Ağustos’ta deplasmanda 2-1 mağlup olurken, rövanşında sahasında Genk'i 1-0 mağlup etti. Beraberlik bozulmayınca önce uzatmalara, sonra da penaltılara gidildi.

Penaltılarda ise 4 atış gol olurken, Belhanda'nın atışı gole çevirememesiyle birlikte Genk 5 penaltının tamamını gole çevirmesi, Adana Demirspor’un Avrupa macerasının da sona ermesi oldu.

Gelelim bu sezon.. Bu sezon yine Avrupa hedefiyle yola çıktık ancak onuncu haftaya kadar her şey iyi giderken, sonrasında birden ne olduysa çöküş başladı. Peş peşe puan kayıpları oldu, başta Belhanda ardından derken 9 oyuncu ve en son teknik direktör Kluivert ile yollar ayrıldı. Yani çöküş zamanı..

Birçok oyuncu gidince devre arası çoğu genç 11 oyuncu alındı, Hikmet hoca takımın başına getirildi vs. derken neredeyse tamamen yenilenen bir ekip karşımıza çıktı. Aslında alınan oyuncular çok iyi ancak sezon ortasında olunca onların uyumu, ligi tanıması, alışması vs. derken uzun bir zamana ihtiyaç var.

Şuan ekip toparlandı ancak sezonuna sonuna geldik ve hedef çok uzağımızda kaldı. Ayrıca şimdi de spor camiası maddi sıkıntıların olduğunu ekipte ayrılıkların olabileceği hakkında haberler yapmaya başladı. Hatta Luis Nani ile ayrılık kararı alındığı ve anlaşmaya çalıştıkları söyleniyor.

Yani özetle nereden nereye.. Daha geçtiğimiz yıl ligde fırtınalar estiren ve Avrupa’da da iyi bir başarıya imza atan Adana Demirspor şimdi ne halde.. Ayrıca gelecek sezon ne olacak.. Umarız toparlanır ve gelecek sezon daha iyisi olurlar. Sonuçta büyük bir camia.. Daha iyisini bekliyoruz..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.