TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastane randevu sorunu bu kez çözülecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2024 17:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 17:34

Devlet hastanelerinden randevu almak gerçekten meşakatli bir iş.

Birçok branşta randevu almak istediğinizde bazen haftalarca uğraşabiliyorsunuz.182 Nolu hattı arayarak her gün randevu isteyen ancak bulamayanlar şikayetleri her geçen gün artarken Sağlık Bakanlığı randevu sistemi ile yeni bir çalışmaya imza atacak.Sağlık Bakanlığı tarafından yakın zamanda hastane randevu sistemi ile ilgili bir gelişme yaşanacak.Bu yeni sistemle hastaneden randevu alıp da gitmeyenler, iki kez randevularına gitmemeleri durumunda 15 gün boyunca bir daha hiçbir branştan randevu alamayacak duruma düşecek.

Bu önlemle hastanelerdeki randevu sorununun kalıcı şekilde çözülmesi amaçlanıyor.

Hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite sorunlarının kalıcı şekilde çözülmesi beklenen çalışma devreye girecek. Randevuların maalesef ki 182’den kolay kolay alamıyoruz.  Bunun nedenini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu alıp da randevuya gelmeyenlere bağladı. Koca, bir önceki yıl randevu alıp gelmeyenlerin sayısının toplamı 23 milyon iken bu yılın 3 aylık döneminde bu sayının 6 milyon kişi olduğunu açıkladı.

Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu almasını kısıtladık. Bu durum randevu sadakat oranını artırdı. Ancak, randevu alanların son dakikaya kadar randevu iptal edebilmesi mümkündü. Son anda da olsa randevusunu iptal edenler kısıtlanmıyordu. Bu durumda kısıtlı duruma düşmemek için randevusuna gelmeyecekse bile son anda iptal edenlerin oranında artış oldu. Bu durumda o kapasite yine kullanılamaz durumda kalıyor. 25 milyon tekil vatandaş, 81 milyon randevusunu son dakikalarda iptal etmiştir. Bu boşluklara yeni randevu veremediğimiz için 17 milyon randevu kapasitesi atıl kalıyor. Buna atıl kapasiteyi kullanabilmek için "randevuma geleceğim" onayı alacağız. Randevu sahiplerinin bu onayı randevudan önceki gün 23.59'a kadar vermesi gerekecek. Onaylanmamış randevular için yerine bir başkasına randevu vereceğiz. Böylece son dakika iptalleri ile oluşan atıl kapasiteyi verimli şekilde kullanacağız. Bugünkü verilere göre %20 kapasite artışına karşılık geliyor. Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 gün zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Buradan başlıyoruz, uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz."

Bakalım bu sistem devreye girdiğinde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Umarım bu yöntemle randevu sorunu çözülür.

Yoksa insanlar telefon ve internet başında randevu alabilmek için yoğun mesai harcamaya devam edecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.