TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelecek sezon için çalışma zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2024 15:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 15:13

Geçtiğimiz 2022-2023 sezonunda hem ligde, hem de tarihinde ilk kez yer aldığı Avrupa arenasında adeta fırtınalar estiren Adana Demirspor, bu sezon ise ne yazık ki hedefinden uzak kaldı. Uzak kalmasını bırakın neredeyse düşme tehlikesi dahi yaşayacaktı.

Bir bakıma nerden nereye tabiri aslında bu sezon için söylenecek en güzel cevap olur. Tabi işin içerisine maddi sıkıntıların girmesi bu sonuçlara neden oldu demek lazım.. Bu sıkıntı korona pandemisi sonrası tüm ekiplerin aynı sorununa neden oldu. Reklam-sponsor gelirleri azaldı, yayın gelirleri düştü, dövizdeki aşırı yükseliş vs. sonuç tüm ekiplerde kriz.. Umarız bu sorunlar biter ve ülke olarak her alanda yükselişe geçeriz.

Adana Demirspor’un bu sezon onuncu haftadan sonra düşüşünü görmekteyiz. Yoksa her şey gayet güzel gidiyordu. İlk on haftada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi.. Toplanan 20 puan ve sıralamada üçüncüydü.

O onuncu haftadan sonra ise maalesef hızla puan kayıpları yaşadı ve sonra bir daha toparlayamadı. Bir dönem düşme potasına yaklaştı, derken bir kendine geldi ve yeniden üst sıralara çıktı. Bundan en büyük etken giden çok sayıda önemli oyuncusu oldu.

Derken devre arası transfer döneminde 9 yeni ve genç oyuncu alındı. Onların ekibe uyumu vs. derken sezon daraldı. Yani maçlar azaldı ve şu anki duruma gelindi. Düşünebiliyor musunuz? Bu sezon sadece tek deplasman galibiyeti var. O da ligden düşmesi kesinleşen İstanbulspor karşısında alındı ve daha geçtiğimiz hafta..

Geçtiğimiz sezon ise Adana Demirspor, 18 deplasman maçında 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi ile tam 29 puan toplamış ve en iyi 4 deplasman ekibi olarak öne çıkmıştı. Yani bu sezon istikrar erken bozuldu.

O bakımdan bu sezon bitti artık ve gelecek sezona bakmak lazım..  Hem de şimdiden çalışmalı.. Zaten ekipte daha gidecek birkaç oyuncu olduğu söyleniyor ve bunlarında önemli oyuncular olduğu belirtiliyor.

Emre Akbaba, Balotelli, Atal ve Luis Nani’nin sözleşmeleri zaten bitiyor. Gelecek sezonda kalıp kalmayacağı belli değil. Emre Akbaba, Atal ve Luis Nani’nin kesinlikle kalmayacağı söylenenler arasında.. Balotelli ise belirsiz. Ayrıca Yusuf Sarı için transfer söylentileri var ve onun da gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Hal böyle olunca da çok iyi Adana Demirspor’un epey transfere ihtiyacı olacağı bir gerçek ve hem de iyi oyuncular alması gerekiyor. Hem de şimdiden arayışta olmalı, iyi bir planlama yapılmalı.. Çünkü gelecek sezon yine o lige damgasını vuran Adana Demirspor’u hepimiz istiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.