TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suzan Meto Resim Sergisi

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2024 15:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 15:33

Ressam Suzan Meto, Adana Ressamlar Derneği Salime Kaman Sanat Galerisi’nde 05.04.2024 günü resimlerini sergiledi. Sergi büyük ilgi çekti. Çok sayıda davetli izledi.

Ressam Suzan Meto resimleri için şöyle diyor: Hayal ile gerçek arasında paylaşmanın iyileştirici gücünden esin alarak yapay zekadan yararlandık, resimlerimizi oluşturduk…  

Ressamı tanıtalım

Ressam; 1983 Adana doğumlu. Adana’da yaşıyor. İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Yüksek Lisans mezunu. Adana’da kendine ait “Eğitim ve Danışmanlık” iş yeri (Atatürk Cad.)’de çalışmaktadır.

Sergide birbirinden güzel 31 tablosu bulunmaktadır. Yapay zekaya komut verilerek resimler oluşturuluyor. Bu gidişle yapay zeka yaşamımıza girmiş bulunmaktadır.

Tablolar çok renkli, çizimler ve renkler uyumlu. Tablolar içinde en çok dikkati çeken portreler olmuştur. Yüz, göz duruş geometrik olarak betimlenmiş. Bu yapısıyla kübik resim akımını anıştırmaktadır. Renkler mat sarı mavi kahve, havai olarak verilmiştir…

Şu kara trene bakınız, yaşantımızda büyük yeri olan bir araç. Askere, gurbete yolcu yollarken hep birlikte oluruz. Sonra özlem başlar; mektuplar getirmesini bekleriz… Yokuşlar çıkar tüneller geçer paf küf ederek götürür bizi. Şimdi nerede kaldı o trenler; yapay zeka ile yürütüyoruz artık…(!)

Narlı, şişeli natürmort tablo da ilgi çekiyor… Nar da yaşamımızda önemli yer tutar… Rengi duruşu bir başka!… Vitamin dolu.

Resimlere bakınca doğanın bir parçası olduğunu görüyoruz. Kendimizi doğada duyumsarız.

İşte bambaşka bir tablo daha. Oval yüzlü üç kadın portresi… İleriye bakıyor… Gözler, yüzler, duruş geometrik biçimlemeleriyle ilgi topluyor. Anlamlı güzel, çekici tablolar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.