TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spor camiası derinden sarsıldı

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2023 17:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 17:16

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde binlerce insanımız kaybettik, binlercesi de yaralandı. Başımız sağ olsun.  Felakette bir olan ve yardımlarıyla dikkat çeken spor camiası da şiddetli şekilde derinden etkilenirken, şu ana kadar 105 sporcu ve spor yöneticisi de göçük altında kaldı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK ile Spor Toto 1. Lig'den Yeni Adanaspor ve Malatyaspor sezonun kalanında lige devam etmeme kararı alarak ligden çekildi. TFF 2. Lig ekipleri Adıyaman FK, Şanlıurfaspor, Amed Sportif Faaliyetler, Diyarbekirspor, İskenderunspor, TFF 3. Lig ekipleri Karaköprü Belediyespor, Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşspor, Osmaniyespor FK, Malatya Arguvanspor aynı şekilde çekildi. Bölgesel Amatör Lig'de 1. Grup, 2. Grup ve 7. Grup'ta bulunan birçok takım, felaketin etkilerini hissetti.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi A Grubu'nda Gaziantep temsilcisi ALG Spor ve Onvo Hatayspor, B Grubu'nda Amed Sportif Faaliyetler ve Bitexen Adana İdmanyurduspor, 1. Lig'de de Birfen Koleji Hatay Defne Spor ile Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor ve 3. Lig ekipleri depremden etkilendi.

A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın kaptanı, Erkekler Süper Lig ekibi Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediyespor'un oyuncusu Cemal Kütahya ve 5 yaşındaki oğlu Çınar Kütahya,  Atakaş Hatayspor'dan Christian Atsu ve sportif direktör Taner Savut, Yeni Malatyaspor'dan Ahmet Eyüp Türkaslan,

İskenderunspor'da teknik ekipten Halil İbrahim Ölmez, kaleci antrenörü Uğur Kurt ile 18 Yaş Altı Takımı'nın sporcusu Burak Duraltı, enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş İstiklal Spor, 4 futbolcusunu kaybetti.  2. Grup'ta lider durumda bulunan Kahramanmaraş İstiklal Spor'un birçok oyuncusu enkaz altında kalırken, futbolculardan Taner Kahriman, Hakan Doğan, Saruhan Bolat ve Burhanettin Sever hayatını kaybetti. Amatör lig ekilerinden Derikspor'un oyuncusu Muhammed Seyyid Orhan yaşamını yitirdi.

Verda Demetgül (Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi ekibi Onvo Hatayspor’un futbolcusu), Elif Berra Uzun (Kadınlar 3. Lig 5 Ocak Demirspor futbolcusu), Buse Coşkun (Kadınlar 3. Lig kulüplerinden Beykentspor futbolcusu), Eda Püsküllü, Nurgül Özdemir (Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi kulüplerinden Onvo Hatayspor'un altyapı futbolcuları) yaşamını yitirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı'ndan 4 futbolcunun; İranlı Mehdi Saedavi, Hamed Matroudi ve Muhammed Rıza Mir Ahmadi ile Kamerunlu Elvis Nkam Teneng, işitme engelli takımlarından Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncusu Mehmet Akan ve Hatay Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncusu Arif Özdemir hayatını kaybetti.

Futbol dünyasından B Klasman Yardımcı Hakemi Adem Şahan ile eşi ve çocukları, Furkan Kürşad Demir, Kahramanmaraş il hakemi Cevdet Karakurt,

Hatay il hakemi Cevher Çakmak ve Ceren Çakmak kardeşler, Hasan Bihan Bölgesel yardımcı hakem Eyyub Saydam, Hatay il gözlemcisi Nuri Gülen ve kızı, Kahramanmaraş eski il hakemi Yakup Yel vs. vs. daha birçok sporcu ve spor camiasından kişi hayatını kaybetti.

Ülke olarak geçmiş olsun diyor, bu ve bu gibi felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.