TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm haftası

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2024 15:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 15:35

Turizm; yani bacasız sanayi olarak nitelendirilen sektör.. Gelişen teknoloji, ulaşım ile birlikte bugün tüm dünya turizmden mevcut potansiyelini kullanarak kendine bir pay alıyor ve daha fazlasını nasıl alırım diye hesabını yapıyor.

Kimi tarihi ve kültürel yapılarıyla, kimi eşsiz doğasıyla, kimi deniz turizmiyle öne çıkarak, turizm alanında öne çıkmaya çalışıyor. Sonuçta internete girip dünyanın herhangi bir yerine nasıl gidersiniz, neleri gezebilirsiniz, nelerden faydalanabilirsiniz vs. daha birçok sorunuzun cevabını alabilirsiniz. Hal böyle olunca da tüm dünya insanların gezebileceği bir yer artık..

İsteyen Afrika’ya gidip bir safariye katılabilir, isteyen deniz turizmi için adaları tercih edebilir, isteyen hatta kutupları dolaşabilir.. Evet! Şimdi kutup gezileri dahi yapılmaya başladı. Yani maddi durumunuza göre dünyanın herhangi bir yerine gidip gezme şansınız var. 

İşte tüm bunlar bacasız sanayi dediğimiz turizm alanına giriyor. Önemli alana dikkat çekmek ve tanıtımı için hafta dahi var. 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası.. Turizm sektöründe bilinç oluşturmak ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla 1976 yılından beri kutlanıyor.

Sonuçta turizm önemli.. Döviz kazandırıyor, istihdama büyük katkısı var. Bölgelerin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmalarına doğrudan etkisi azımsanmayacak düzeyde çok.. Tabi küreselleşme ile birlikte sınırların ortadan kalkmasıyla şimdi daha da önemli..

O nedenle turizm alanında yatırımlar büyük önem taşıyor. Ülke olarak bu büyük potansiyeli iyi  değerlendirmeli ve gerekli yatırımları yapmalıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.