TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boğulmalar

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2024 17:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 17:30

Yaz mevsiminde ikinci ay ile birlikte sıcaklıklarda aşırı artışları yaşar olduk. Tatil sezonuyla birlikte kimi insanlar denize, kimi yaylaya gitti. Sonuçta herkes gidemiyor.. Bu gibi yerlere gidemeyenler ise özellikle belediyelerin açtığı ücretsiz havuzlardan faydalanıyor.

Belediyelerin yaz dönemleri için hizmete açtığı havuzların faydası çok ancak bu gibi yerlerden yararlanmayıp kent merkezinden geçen sulama kanalları, baraj gölü gibi yerleri tercih edenleri de görmüyor değiliz. İşte onlar aslında büyük hatalar yapıyor.

Şöyle baktığımızda yaz dönemlerinde en çok karşımıza çıkan suda boğulma vakaları.. Özellikle sulama kanallarına, baraj göllerine, durgun sulara girenler bu gibi durumlarla çok fazla karşılaşıyor. Ve daha önemlisi yüzme bilmeyen çocukların buralara ailelerinden gizlice girdikleri de ayrı bir sıkıntı..

Zaten sıcakların en çok etkili olduğu özellikle kıyı kesimlerde boğulma vakalarını sık sık duyuyoruz.

O nedenle ebeveynlerin bu konuda çok dikkatli olması ve çocukları bu gibi yerlerden uzak tutmaları gerekir. Belediyelerin ücretsiz havuzları var ve hatta yüzme kurslarını yine kendileri veriyor. Bundan daha iyisi!

Kent merkezi harici diğer bir konu da denizlerde yüzme bilmeyenlerin karşılaştığı boğulmalara değinmek gerekir. Özellikle yüksek akıntılı yerler, durgun sular ve dikkatsizlik vs. en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.

O bakımdan öncelikle yüzmeyi öğrenmek gerekir. Sonrasında öyle her yerde suya girilmemeli.. Bazı yerlerde yüzme bilmek dahi fayda vermez. Çünkü yüzme bilmeyenlerin de boğulma vakalarında olduğu bir gerçek.. Örneğin yüksek dalgalı denizde, çeken yerlerde, derin havuzlarda, durgun sularda, kayalıklarda yüzme bilen de, bilmeyen de girmemeli.. Çok tehlikeli..

Evet! Yaz dönemindeyiz ve maalesef boğulma vakalarını neredeyse her gün duyar olduk. Lütfen daha dikkatli olalım. Tehlikeli ve yasak yerlerde suya girmeyelim. Özellikle yüzme bilmeyenler denizlerden, göllerden, kanaletlerden uzak durmalı ve öncelikle yüzmeyi öğrenmeli..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.