TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekip şekilleniyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2024 19:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 19:06

Süper Lig ekibimiz Adana Demirspor, yeni teknik direktörünü buldu. Yeni hoca son olarak Hollanda Ligi takımlarından Ajax'ta yardımcı antrenör olarak görev yapan Avusturyalı Michael Valkanis.. Tabi erkenden teknik direktör bulunması çok önemli çünkü kendi sistemini ekibe adapte etmesi, takımı, camiayı tanıması vs. derken uzun bir zaman alır.

Valkanis, UEFA-Pro Lisans'ı var ve daha önce Ajax dışında; Hapoel Tel Aviv ve Eupen’de teknik direktör, Eupen, Yunanistan, Adelaide United ve PEC Zwolle’de yardımcı antrenör, Melbourne City ve Adelaide United’de geçici antrenör ve Adelaide United’de Gençlik gelişim koordinatörü görevlerinde bulunmuş.

Geçmişinde teknik direktör olarak pek görev almamış olsa da sonuçta yardımcı olarak epey görev yapmış. O bakımdan sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ancak ligimizi tanımaması belki ilk sezon biraz zorlayabilir ve sonrasında ise sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Ekipteki kadroya baktığımızda şimdiye kadar 31 futbolcunun lisans güncellemesi de yapıldı. Abat Aimbetov, Abdulsamet Burak, Aksel Aktaş, Ali Yavuz Kol, Andreaw Rayan Gravillon, Antonio Simao Muanza, Arda Okan Kurtulan, Breyton Dylan Fougeu, Burhan Ersoy, Bünyamin Balat, Deniz Eren Dönmezler, Edouard Michut, Florent Shehu, İzzet Çelik, Mendoza, Rodriguez Martinez, Jovan Manev, Mahamadou Ba, Milad Mohammedi, Motez Morani, Nabil Aliouli, Ozan Demirbağ, Salih Kavrazlı, Samuel Bakıa Nongoh, Semih Güler, Tayfun Aydoğan, Tolga Kalender, Vedat Karakuş, Yılmaz Aktaş, Yusuf Barasi, Yusuf Sarı ve son olarak Murat Uğur Eser’in da lisans güncellemesi yapıldı.. 5 tane futbolcu da altyapıdan kampa dahil edildi.

Tabi gençlere yer verilmesi çok önemli.. Çünkü kendilerine olan güven artar ve rekabet ortamında daha hızlı gelişim gösterirler. Bu da takıma büyük bir kazanç olarak döner diye düşünüyorum. Ekipte A kadroya katılan yeni futbolculara başarılar diliyoruz.

Kadroda çok sayıda futbolcu görünse de bence tecrübe olarak Süper Lig için yeterli değil diye düşünüyorum. Daha tecrübeli isimlerin alınması gerekiyor. Ligi iyi bilen, tam profesyonel isimler.. Sonuçta ligimiz zorlu bir lig.. O bakımdan çok iyi kadrolarla yer almalısınız ki kalıcı olasınız.

Evet! Yeni sezon yaklaşıyor, sayılı günler kaldı. Adana Demirspor, 22 Temmuza kadar Bolu’da ilk kamp dönemini geçirecek ardından ikinci etap için 23 Temmuzda İtalya’ya geçecek ve kamp çalışmaları çerçevesinde Napoli ve Bari ekipleriyle birer hazırlık maçına çıkacak. Ayrıca 1 Ağustosta kamp dönemini tamamlayıp Adana’ya dönecek.

Kadro, teknik direktörün de bulunmasıyla şekillenmeye başladı. Birkaç iyi takviyeyle güçlü bir şekilde sezona başlamak gerekir. Başarılar dileğiyle..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.