TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Portakal Çiçeği Karnavalı

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2024 15:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 15:58

Bereketli toprakları, mevsimlerin en güzelinin yaşandığı yemyeşil doğası, kebabıyla, şalgamı, bicisi ve daha birçok bin bir lezzetiyle ününü sınırlarının dışına duyuran zengin yemek kültürü ve misafirperver, sıcakkanlı insanlarıyla da Türkiye’nin gastronomi alanında yükselen değeri olan Adana, yılın ilk karnavalıyla yine sahnede..

Evet. Türkiye'nin ilk sokak karnavalı olan ‘Nisan'da Adana'da, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’ start verdi. İlkbahar mevsimi ile birlikte portakal ağaçlarının çiçek açtığı ve baharı müjdeleyen ve 12. Düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı yine dolu dolu bir programla geldi.

İşin daha da güzel bir tarafı da karnavalın bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali projesine dahil edilmesi.. 2024 yılında da katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı Adana..

İki etkinlik tam 8 gün sürecek. Neler var neler! Çok sayıda eğlenceli etkinliğin yanı sıra kültürel ve sanatsal aktivitelerin de yer alacağı karnaval yine dolu dolu olacak. Merkez Park ve Atatürk Parkı’nda kurulan konser sahnelerinde de popüler sanatçılar performanslarını sergilerken, 30’dan fazla noktada birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Merkez Park’ta, Murat Boz, Haluk Levent, Ferhat Göçer, Gökhan Tepe, Fatma Turgut, Emir Can İğrek, Köfn, Mert Demir, Atatürk Parkı’nda ise Gece Yolcuları, Ahmet Baran, Kafadar başta olmak üzere birçok farklı isim ve grup sahne alacak. Atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar ve daha birçok etkinlik karnaval süresince sizleri bekliyor.

Çocukları da unutmayın. Onlar için ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, bale, dans, TJK Pony Club Aktivitesi ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları olacak. Su Korteji, Rengarenk Fest, Lezzet Etkinlikleri, Adana Hediyelikleri Stant Alanları gibi bir çok etkinlik de karnavalın etkinlikleri arasında yer alacak.

Ramazanoğlu Kültür Merkezi ile 01 Burda PGM, Devlet Tiyatrolarının kapalı gişe eserleri olan Majestik, Radyo-yu Hümayun, Kadınlar, Filler ve Saireler, Yüzleşme ve Lobotomobilin Üç Seferi adlı oyunlar sahnelenecek. Tren Garı’nda yapay zeka algoritması kullanarak üretilen “Atatürk Kültür Yolunda” adlı eser olacak.

Ve daha bir çok etkinlik.. Portakal Çiçeği Karnavalının 12’nsi.. Adana'da baharın coşkusu ve portakal çiçeği kokuları eşliğinde yaşanacak. Kentimize bu güzelim karnavalı kazandıran Ali Haydar Bozkurt’a, festival komitesine, bakanlığımıza, valiliğe, belediyelere, destek veren kısaca herkese binlerce teşekkür ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.