TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni alınacak otobüslerin rengini Adanalılar seçecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Temmuz ayı meclis oturumunda açıkladığı belediyeye yeni 61 adet otobüs alımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeni alınacak otobüslerin rengini Adanalılar seçecek

Selma ATAŞ

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Temmuz ayı meclis oturumunda açıkladığı belediyeye yeni 61 adet otobüs alımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Son olarak ise Başkan Karalar sosyal medya hesabından paylaştığı anketle yeni alınacak otobüslerin rengine Adanalıların karar vermesini istedi.

Geçtiğimiz ay Adana Büyükşehir Belediye Meclis gündemine teklif maddesi olarak alınan belediyeye 61 adet yeni otobüs alınması konusu komisyonlara sevk edilmişti. Ağustos ayı meclis oturumlarında yer alan gündem maddelerinin içerisinde yer almadığı görülen otobüs alımı maddesi ile ilgili komisyon kararının ne olduğu bilinmiyor. Son olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medya hesabından belediyenin alacağı 41 büyük 20’si küçük otobüs ile ilgili bir anket yayınladı.

Adanalılara otobüsün rengini belirlemesi konusunda ankete katılım çağrısı yayan Karalar, paylaşımında “Söz hakkı sende Adana. Yeni aldığımız 61 otobüsün rengine Adanalılar karar verecek” ifadelerini kullandı. 3 renkte otobüs görseli ile yapılan ankette, beyaz, mavi ve turuncu renklerde üç otobüsün olduğu görüldü. Ankette en çok talep edilen renk hangisi ise belediye alacağı 61 yeni otobüsü o renkte alarak kent için hizmete sunacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyeye 61 yeni otobüs alacaklarını ve bu otobüsleri tek kuruş borçlanmadan belediye bütçesi ile satın alacaklarını söyledi. Adana’ya 61 tane yeni otobüs alacaklarını dile getiren Karalar, “Adana'nın bahçesi olduğu için otobüs konusunda TEMSA’yı tercih ettik. TEMSA’yı tercih ederken de bütün firmalardan fiyat aldık. Onlarla pazarlık yaptık. Onlarla pazarlık yaptıktan sonra, onların altı bir fiyata TEMSA'dan 61 otobüs bağladık. Bunun 41 tanesi büyük otobüs 20 tanesi küçük otobüs” diye konuştu.

Yolcu kapasitesine göre küçük, ya da büyük otobüs vereceklerini dile getiren Karalar, “Uzak yerlere gidip az insan taşıyan yerlere büyük otobüsleri verdiğimizde maliyetli bir şey oluyor. Bu nedenle küçük otobüsleri de alıyoruz ve hiç borçlanmadan otobüste de alıyoruz yaklaşık. 120-130 milyonluk otobüsü alacağız ve bir kuruş borçlanmayacağız. Bunun için meclise borçlanma getirmeyeceğiz ama ileride Adana için bir şey yapacağımız zaman borçlanma hakkımızı sakla bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.