TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Nesil Kargo – Kargo Dolmuşçuluk

Günümüz de internet üzerinden alışverişin gelişmesi beraber en büyük sorun “Kargo transferleri” oldu.  Kargo transferinin gelişmesi ve kargonun hızlı bir şekilde ulaşması ise önem arz etmektedir. Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan ‘Amazon’ en büyük lojistik ve depo yatırımları gerçekleştiriyor ve hızlı kargoculuk anlamında dünyada en üst sıralamalarda yer almaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeni Nesil Kargo – Kargo Dolmuşçuluk

Serhat Akarsu – Özel Haber

ADANA (İLKHABER) – Günümüz de internet üzerinden alışverişin gelişmesi beraber en büyük sorun “Kargo transferleri” oldu.  Kargo transferinin gelişmesi ve kargonun hızlı bir şekilde ulaşması ise önem arz etmektedir. Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan ‘Amazon’ en büyük lojistik ve depo yatırımları gerçekleştiriyor ve hızlı kargoculuk anlamında dünyada en üst sıralamalarda yer almaktadır.

Ülkemizde ise en büyük sorun kargoların ‘transfer süreci’ ve ‘kargoların kısa sürede transfer edilmesi’. Kargonun henüz yerine ulaşmadığı ancak yolda olduğunun ifade edilmesi gibi birçok sorunların olduğu kargo firmaları bulunuyor.  Halk kargo konusunda çok sıkıntı yaşamakta ve buna çok büyük bir çözüm bulunmamakta.

Kargo ücretlerinin yüksek fiyatı, hızlı ulaşamaması ve sağlam bir şekilde ulaşamaması gibi sorunlar yaşayan halk artık şehir içinde farklı bir kargo süreci buldu. Bu kargo sürecinde ‘kargo dolmuş’ diyebiliriz. Belirli güzergahlardaki dolmuşçularla anlaşan esnaf ve vatandaş sadece halk ücretini (dolmuş ücreti) ödeyerek kargoları bu güzergahlar üzerinden gönderebiliyor.

Dolmuş kargoculuğunu kullanan Selim Atalay, “Şehir içinde çok fazla esnaflarla ve vatandaşlarla alışverişte bulunmaktayız. Ulaşım anlamında benzin ücretlerinin yüksekliği, kargo fiyatlarının yüksekliği ve hızlı, sağlam bir şekilde gönderilmesi konusunda kararsızlığımız bulunmasından dolayı birçok sıkıntı yaşamakta ve para kaybetmekteyiz. Bu soruna çözüm arayışında olduğumuz dönemde bir şeyin farkına vardık. Adana’da bir esnaf arkadaşımız kargolarını dolmuşlar üzerinden gönderdiğini gördük. Onlarla konuştuğumuzda kırılacak büyük bir eşya olmadığı sürece dolmuşları kullanmanın faydalarını ve avantajlarını gördük. Fiyat avantajı, hızlı ulaşması sonucunda maddi olarak da iyileşmeler yaşamamız sayesinde bu tarz trafiklerimizi arttırdık.” dedi.

Kargo dolmuşlarının kullanımlarının artmasıyla birlikte Adana’da esnaf ve vatandaşlar memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bu sürecin iyileştirmesi ve kullanım sıklıklarını arttırmak içinde çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.