TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yıl ve tatil günleri

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2023 17:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 17:45

Zaman hızla akıp gidiyor ve bu yoğun koşturmaca içerisinde zamana yetişemiyoruz desek yanlış bir ifade olmaz.. Daha dün başladığımız 2022 yılı geride kaldı ve hatta 2023’ten dahi nerdeyse bir haftayı geride bıraktık.

Yeni yıl ile birlikte ister istemez tatil günlerini de merak etmiyor değiliz. Özellikle çalışanlar tatil günlerini merak eder ve ona göre iş, evlilik, tatil, farklı bir alan hakkında vs. planlamalar yapar. Özellikle Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi uzun soluklu tatil günleri yeni yıl öncesinde merak konusu oldu. Ramazan ve Kurban bayramları hafta içi mi, yoksa hafta sonu mu? Ne zaman köye, kasabaya, memlekete gitsem vs..

Evet! Yeni yıla merhaba dedik ve bir hafta gibi bir süreyi de geride bıraktık. Tabi en büyük temennimiz sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl olması.. 2023 yılının tatil günlerine bakacak olursak da; Yeni yılın ilk günü yani 1 Ocak yılbaşı tatili Pazar gününe denk geldiği için fazladan bir tatil olmadı.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan yani Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklara atfedilen bu özel gün 1921 yılından itibaren resmi tatil olarak kutlanıyor ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması sebebiyle her yıl ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Pazar gününe denk geliyor.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Emek ve dayanışmanın sembolü olan işçilerin en önemli günlerinden birisi olan 1 Mayıs ise bu yıl haftanın ilk günü olan Pazartesi gününe denk gelmekle beraber tatil olacak.

RAMAZAN BAYRAMI İKİ GÜNÜ HAFTA SONUNA DENK GELİYOR

İslam dünyası için birlik ve beraberliğin sembolü olan ve oruç ibadetinin yerine getirildiği Ramazan Bayramı arifesi 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. Ardından Ramazan Bayramının 1. günü 21 Nisan Cuma, Ramazan Bayramının 2. günü 22 Nisan Cumartesi, Ramazan Bayramının 3. günü 23 Nisan Pazar günü olacak.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Milli mücadelenin de başlangıcı olarak kabul edilen ve Atatürk’ün Samsun’a çıkması sonrasında gençlere armağan edilen 19 Mayıs cuma gününe denk gelmekte..

KURBAN BAYRAMI

Kurban Bayramı arifesi 27 Haziran Salı günü ve 29-30 Haziran ile 1 Temmuz tarihlerinde toplam 4,5 günlük bir tatil gözüküyor. Kurban Bayramının 1. günü 28 Haziran Çarşamba, Kurban Bayramının 2. günü 29 Haziran Perşembe, Kurban Bayramının 3. günü 30 Haziran Cuma, Kurban Bayramı 4. günü (son) 1 Temmuz Cumartesi..

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz’da hain darbe girişiminde şehit olanları ve gazileri unutmamak adına 2016 yılında resmi tatil olarak kabul edilmekle beraber, bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Cumartesi gününe denk geliyor. Yani hafta sonu..

ZAFER BAYRAMI

Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle ayrılmanın günü olan 30 Zafer Bayramı, Çarşamba günü..

CUMHURİYET BAYRAMI

Cumhuriyet’in kuruluşunun yıl dönümü olan 29 Ekim bu yıl Pazar gününe denk gelmektedir ve 1925 yılından itibaren resmi tatil olarak kutlanmaktadır. Yani şöyle baktığımızda resmi tatiller bu yıl hafta sonlarına da denk gelmekte..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.