TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden Refah Partisi’nden hükümete zam tepkisi

Dün açıklanan enflasyon oranları ve kamu personellerinin 2023 yılında alacağı maaşları değerlendiren Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal; "Kamu görevlileri de asgari ücretliler gibi enflasyona ezdirilmiş ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir. Bu düzeni değiştirecek tek irade Yeniden Refah Partisi’dir.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeniden Refah Partisi’nden  hükümete zam tepkisi

ADANA(İLKHABER)-Memur ve emeklilerin maaş zamları için en kritik veri olan Aralık ayı enflasyonu kamuoyuyla paylaşıldı. TÜİK, Aralık ayı enflasyonunun yüzde 1,18, yıllık enflasyon ise yüzde 64,27 olduğunu açıkladı.

Açıklamanın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal; "Hepimiz biliyoruz ki açıklanan rakamlar gerçekçi değil. Hükümetin açıkladığı rakamlarla halkın hissettiği arasında uçurum var. Alım gücümüz gibi sabit gelirlilerin maaşları da her geçen gün düşüyor, eriyor. Bu kötü gidişatı durduracak tek bir irade var o da Yeniden Refah Partisi’dir" dedi.

Açıklanan rakamlarla memur ve emeklilerin maaş zam oranlarının da şekillendiğini hatırlatan Baysal; "Memur ve memur emeklilerin enflasyondan doğan zam oranı yüzde 16,48, SGK ve BAĞ-KUR emeklilerin zam oranı ise yüzde 15,4 oldu. Bu rakamlarla geçinebilmek mümkün değil. Refah payı ile düşündüğümüzde dahi memur da emekli de yoksulluk sınırının altında maaş almaya devam edecek. Bu kötü gidişatı ancak Yeniden Refah Partisi değiştirebilir. Yeniden Refah gelecek, asgari ücretlinin de memurun da emeklinin de yüzü gülecek" ifadelerini kullandı.

54. Refah Yol Hükümeti’nde Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığında sabit gelirlilerin maaşlarına Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş oranlarda zam yapıldığını hatırlatan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal açıklamalarını; "Yeniden Refah Partisi olarak asgari ücretin en az 14 bin lira seviyesine çıkartılmasını, yüzde 150 maaş zammı yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Hükümet bunu gerçekleştiremedi. Şimdi de memur ve emekli maaşlarında istenilen zam oranları verilmedi. Bu iktidar halkını düşünmüyor. Milletimizin teveccühü ile iktidara geldiğimizde halkımızın alım gücünü arttıracağız ve tüm sabit gelirlilerin insanca yaşaması için gerekli olan ücret artışlarını gerçekleştireceğiz. Daha önce yaptık. Yine yapacağız" sözleriyle tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.