TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel medyanın sorunları konuşuldu

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2021 15:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 15:59

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş, yerel medyayı Adana’da buluşturdu. Yerel gazetelerin gelirlerini artırabilmesi için gazetecilerin ufkunu açan bir programa imza attı Sayın Keleş.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, kültürleri etkileyen, ekonomik dengeleri değiştiren, pandemi; elbette medya sektörünü de büyük oranda etkiledi.

Dar geliri ile zaten ayakta durmakta zorlanan yerel medya pandeminin de etkisiyle ilan ve reklam gelirlerinin dip yaptığı bir dönemde çıkarılan genelge ile neredeyse tek geliri olarak kalan kamu ilan ve aboneliklerinden de yoksun kalınca;  hem ekonomik hem de moral anlamında büyük çöküntüye uğradı.

İşte tam da bu dönemde gerçekleştirilen bu organizasyon nefes almakta zorlanan yerel medya için bir ışık oldu.

Neden ışık oldu diyorum? Çünkü bu organizasyonda anlatılanlar medyanın kendini geliştirmesiyle ekonomik sorunlarını aşabileceğine dair bir ışık yaktı.

Bir medya sektöründen gelen grup; digital odaklı çok kanallı bir yayıncılık sistemiyle gelirlerini nasıl artırdığını anlattı.  Gazetelerinin digital ortamda çok okunulurluğunu sağlayarak google üzerinden reklam aldıklarını ve daha güçlü bir ekonomiye sahip olmayı başardıklarını anlatarak bunları diğer gazetelerin de nasıl gerçekleştirebileceği hakkında bilgi verdiler. 

Toplantıya katılan yerel medya temsilcileri sorunlarını dile getirdi. 

Verimli bir toplantı oldu diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.