TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16. Uluslararası Tarım, Sera ve Bahçe Fuarı açıldı

Adana 16. Uluslararası Tarım Sera ve Bahçe Fuarı açılışı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
16. Uluslararası Tarım, Sera ve Bahçe Fuarı açıldı

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) - Bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Tarım Sera ve Bahçe Fuarı açılışı TÜYAP Fuar Alanı'nda yapıldı. Açılışa Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ATO Başkanı Yücel Bayram ve birçok kişi katıldı.

16. Uluslararası Tarım Sera ve Bahçe Fuarı açıldı 5

Açılışta konuşan Vali Köşger, "Bugün Adana Tarım Fuarının açılışı için buradayız. Türkiye'nin en büyük fuarlarından birisi burada gerçekleşiyor. Adana'ya yakışan da bu. Adana tarımın başkentlerinden bir tanesi." dedi.

TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de yaptığı konuşmada, "Adana Uluslararası Tarım Fuarı, Türk tarım sektörünün en önemli buluşmalarından bir tanesi. Fuar 16. kez kapılarını ziyarete açtı. Kendi alanında sektörün en önemli üreticileri, ihracatçı markaları, dünya markaları, Adana Uluslararası Fuar Merkezi'nde bir araya geldi. Fuarın ziyarete açıldığı ilk saatlerden itibaren çok yoğun bir talep aldığını gördük. Bu da çok güzel. Türkiye'nin çok farklı coğrafyalarından burada birçok insan dolaşıyor. Yurt dışından ziyaretçilerimiz de var. Özellikle İran'dan, Irak'tan, Azerbaycan'dan, ziyaretçilerimiz var. Fuarın sonuna kadar ziyaretçiyilerimizi ağırlamaya getirdik. Fuarda toplam 150 kurum iştirak ediyor ve geçtiğimiz seneyle kıyasladığımızda da yüzde 20'lik bir büyümeyle kapıyı açtı. Bu da çok önemli bir oran. Bu bölgenin tarımsal havzasının güçlü olması, tarımsal zenginliğin, tarıma dayalı sanayinin güçlü olmasının en önemli göstergesi bu fuarın büyümesi" dedi. 
Ersözlü, fuarın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi başta Adanalı üreticiler olmak üzere tüm Doğu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz'in, İç Anadolu'nun, Ege'nin bölge ziyaretçisi çiftçilerinin buluşma noktası olduğunu söyledi. 
Ersözlü, konuşmasını fuara destek veren herkese teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

16. Uluslararası Tarım Sera ve Bahçe Fuarı açıldı 416. Uluslararası Tarım Sera ve Bahçe Fuarı açıldı 316. Uluslararası Tarım Sera ve Bahçe Fuarı açıldı 2

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.