TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 milyon öğrencinin yeni eğitim serüveni başladı

2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyona yakın öğretmenin bugün başladığı yeni ders yılı, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
20 milyon öğrencinin yeni eğitim serüveni başladı

Ali GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başladı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla mesaj yayımladı.   

Mesajında, uzun bir yaz tatilinin ardından ilk zil sesiyle sınıfları dolduracak öğrenci ve öğretmenlerin büyük bir heyecanla yeni eğitim öğretim yılının kapısını aralayacağını belirten Bakan Tekin, "Bütün başlangıçlar; yeni umutlar, hayaller ve yeni hedeflerin yeşermesine vesile olan güzide anlardır. Bundan dolayıdır ki her birimiz bu heyecanın ortaklarıyız." ifadelerini kullandı.

Bireylerin yaşadığı topluma uyum sağlaması, kişilik kazanması, iyi bir insan ve vatandaş olmasının ancak nitelikli bir eğitim vasıtasıyla gerçekleşeceğini belirten Bakan Tekin, şunları kaydetti:

"Eğitim ve öğretimdeki her olumlu gelişme bir milletin varlığının devamlılığı, kalkınması, güçlenmesi ve müreffeh yarınlara ulaşmasında hayati öneme sahiptir. Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitimin yarınlar üzerindeki bu güçlü tesirinin idrakiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürme kararlılığındayız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği, aziz milletimize duyduğu inanç ve eğitime verdiği destekle "Türkiye Yüzyılı" hedeflerimize ulaşmak adına yeni eğitim öğretim yılında da hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız."

Bakan Tekin

"Güçlü bir ekibin üyeleriyiz"

Mesajında öğretmenler seslenen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Hepimiz aynı istikamette emin adımlarla yürüyen güçlü bir ekibin üyeleriyiz. Ülkemizin geleceğine dair hangi tahayyülümüz varsa ve eğitim hususunda ne yapacaksak bunu hep birlikte yapacağız. Eğitimde gerçekleşecek başarıların en büyük pay sahibi, eğitimin lokomotifi ve Bakanlığımızın asli unsuru öğretmenlerimiz, eğitime gönül vererek ülkemizin geleceğini eğitimle şekillendirme gayretinde olan bu ekibin en dinamik üyeleridir. Bundan dolayıdır ki Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan ‘Türkiye Yüzyılı’nda vatan evlatlarını yarınlara hazırlayacak yegâne şahsiyetler, öğretmenlerdir. Çocuklarımıza rehberlik edecek, onların hayatına dokunacak ve medeniyet tasavvurumuzu maarif davamızla şekillendirecek olan sizlersiniz. Geleceğe güçlü bir şekilde uzanacak olan aziz milletimiz, siz kıymetli öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecektir. Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin her anlamda destekleyicisi olacağımız gibi istişare kültürüyle şekillenen, öğretmenin saha tecrübesiyle kendini revize eden bir maarif anlayışının da güçlü bir takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

"Yavrularınız bizlere emanet"

Bakan Tekin, mesajını şöyle sürdürdü:

"Değerli veliler; biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Sizlerin fedakârca yetiştirdiği yavrularınız bizlere emanettir. En kıymetlilerimiz ve yarınlarımız olan yavrularımızı sizlerle birlikte yaşama hazırlayacağız. Yeni dönemde eğitim öğretimin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için hayata geçireceğimiz yeni uygulamalarda göstereceğiniz duyarlık, gelişim çağında olan öğrencilerimizin eğitimine ayıracağınız zaman ve özverinizden ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi, tek başımıza bizim altından kalkamayacağımız kadar büyük ve önemli bir sorumluluktur. Çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için gelin, bu sorumluluğu hep beraber omuzlayalım, kendi çocuğumuza ve etrafımızdaki tüm çocuklara destek olalım. 2023- 2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal bir seferberlik dönemi olarak kabul edelim.

Sevili öğrenciler; bu yıl da birlikte öğrenme, sağlıkla büyüme ve keşfetme fırsatlarını okullarınızda bulacaksınız. Her biriniz, potansiyelinizi en üst düzeye çıkaracak; dünyaya, insanlığa ve ülkenize katkı sağlayacak yeteneklere sahip bireyler olmaya adaysınız. Öğretmenlerimiz, sizleri en iyi şekilde desteklemek ve rehberlik etmek için buradalar. Velilerimiz, sizlerle iş birliği içinde başarınızı desteklemeye hazır. Sizlere düşen yegâne görev, en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaktır. Yeni dönemin sizlere sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve aziz milletimize 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum."

Okullar 20 milyon öğrenci ile şenlendi-1

Eğitim ailesine bu yıl 45 bin yeni öğretmen katıldı

Bu yıl eğitim ailesine katılan 45 bin yeni öğretmenden 21 bin 560'ı Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgede görev yapacak. Bakanlık, bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe gitti.

Bu kapsamda mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Bu kapsamda açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrenciler kayıt olabilecek.

 Okullar 20 milyon öğrenci ile şenlendi-2

İlk ara tatil 13 Kasım'da

Bugün başlayan yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek. Birinci dönem ara tatili 13 Kasım Pazartesi başlayıp 17 Kasım Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma bitecek.

İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyona yakın öğretmenin bugün başladığı yeni ders yılı, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.

 2023-2024 eğitim dönemi

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’den mesaj

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Köşger, mesajında, “Aydınlık yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın dimağlarının bilgi, erdem ve güzel ahlakla süsleneceği yeni bir öğretim yılı daha başlıyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyor; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamıza başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Adana Valisi Köşger

Adana, Mersin ve Osmaniye 

Adana'da kent genelinde bulunan 1605 okulda 519 bin öğrenci 34 bin 116 öğretmen, Mersin'de 1403 okulda 400 bin öğrenci 30 bin 500 öğretmen, Osmaniye'de ise 651 okulda 136 bin 186 öğrenci 8 bin 336 öğretmen dersbaşı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.