TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

25 stajyer avukat daha ruhsatını aldı

Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 25 stajyer avukat daha ruhsatlarını alarak mesleğe ilk adımlarını attı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 12:12
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
25 stajyer avukat daha ruhsatını aldı

Adana Barosu’nda staj dönemlerini gerçekleştiren ve bu dönemi başarıyla tamamlayan avukatlar ruhsatlarını almaya hak kazandı. Ruhsat almaya hak kazanan 25 stajyer avukat, Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ruhsatlarını aldı.

Törende Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz başta olmak üzere; baronun yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, avukatların aileleri ve yanlarında staj yaptıkları büro avukatları yer aldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, avukatlık mesleğine adım atan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutladı, meslekte başarılarının devamını diledi.

AV. GÖKAYAZ: RUHSAT ALACAK YENİ MESLEKTAŞLARIM İÇİN BUGÜN HAYATLARININ DÖNÜM NOKTASI

Bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Av. Gökayaz, “Birazdan ruhsat alacak yeni meslektaşlarım için bugün hayatlarının dönüm noktası. Bizim mesleğimiz çok onurlu ve kutsal bir meslek. Mesleğe yeni adım atan arkadaşlarımın bu mesleğin vakarına uygun davranacağına olan inancım tamdır. Bugün bu törenle birlikte aramıza katılan meslektaşlarıma meslek heyecanlarının hiç solmadığı güzel bir mesleki yaşamı diliyorum. Aramıza hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında son 24 saatte 7 kadının ayrıldığı ya da boşanma aşamasında olduğu eşleri tarafından öldürülmesine tepki gösteren Av. Gökayaz, ülkedeki 38 milyon silahın sadece 4 milyonun ruhsatlı olmasının altını çizdi. Av. Gökayaz, konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

"Dün, 7 kadın, erkekler tarafından vahşice katledildi ve artık kadına yönelik sistematik hale gelen kadın cinayetlerinin önlenmesi için dayanışma ruhuyla yılmadan mücadele edilmeli. Devlet, bu konu kapsamında tüm imkanlarını seferber ederek kadına yönelik şiddetin sebeplerinden biri olan bireysel silahlanmanın önüne geçmeli. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için, cezasızlık politikaları da son bulmalı. Bu konuda yargılamanın hızlandırılmasına ve cezaların infazı noktasında suç işlemekten caydıran bir sisteme ihtiyaç vardır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanı Kararnamesi’nde bulunan 37 kararı iptal edildiğine dikkat çeken Başkan Av. Gökayaz, “Ne yazık ki bu ülkede geçiş aşamasında bakanlıklar da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi himayesinde kuruldu. Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta hep beraber çok ağır bir deprem yaşadık ve AFAD gibi bir kurum bile kararnameyle kuruldu” dedi.

Başkan Av. Gökayaz’ın konuşması sonrasında ruhsat almaya hak kazanan 25 avukat toplu şekilde yemin etti. Ettikleri yeminlerle de avukatlık mesleğine adım atan stajyer avukatlar, ailelerinin gururlu bakışları altında cübbeleri giyerek, ruhsatlarını teslim aldı.

Avukatlara cübbeleri ise büro avukatları tarafından giydirildi ve tören, ruhsat alan avukatların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri sonrasında son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.