TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Adana'da Atatürk Anıtı açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Göl Mahallesi Bulvarı Kavşağı'nda Atatürk Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 14:59
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Adana'da Atatürk Anıtı açıldı

İBRAHİM BAYSAL

ADANA (İLKHABER) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Adana'da Göl Mahallesi Bulvarı Kavşağı'nda Atatürk Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, iş dünyası temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Zeydan Karalar, hızlı bir şekilde inşa edilen heykelin Cumhuriyet Bayramı'nda açılışının yapılmasından gurur duyduklarını ifade etti. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. kuruluş yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. Başkan Karalar, Adanalıların Cumhuriyete büyük bir bağlılıkla gönül verdiklerini belirtti.

Adana'nın kurtuluşa ilham veren bir kent olduğunu ve Kurtuluş Mücadelesi'nde ilk zaferin kazanıldığı bir yer olduğunu hatırlatan Başkan Karalar, Adana'nın özel bir coğrafyaya sahip olduğunu vurguladı. Kendi şehirlerinin Cumhuriyeti en iyi şekilde kutlamakla görevli olduğunu ifade etti.

Başkan Karalar, ülke genelinde en coşkulu, yaygın ve kapsamlı Cumhuriyet kutlamalarının Adana'da gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın 9 Kasım'da Adana'da halkla buluşacağını müjdeledi.

Açılışı yapılan Atatürk Anıtı; Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, TBMM önünde ölümsüzleşen bir anından esinlenerek yapıldı. Paslanmaz çelikten, 195 adet dilimlenmiş çelik plakanın birleştirilmesiyle oluşturulan eser 195 cm yüksekliğinde, 1300 kg ağırlığında.

Atatürk Anıtı Açılışı 1

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.