TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Konsolosluğu önünde yumurtalı eylem

İsrail’in Filistin halkına yönelik Refah Sınır Bölgesine düzenlediği saldırılar Adana’da protesto edildi. Kadınlar ABD Konsolosluğu kapısına yumurta fırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
ABD Konsolosluğu önünde yumurtalı eylem

Gazze'de yaşanan zulme sessiz kalmayan Gökkuşağı Derneği üyeleri, Adana’da bulunan Amerikan Konsolosluğu önünde bir araya geldi.  Kur'an ı Kerim tilaveti ile eylemde Filistin halkı için dualar edildi. Kadınlar yanlarında getirdikleri yumurtalarla eylem yaptı. ABD’yi kınamak adına konsolosluk kapısına kadınlar tarafından yumurta fırlatıldı. Ardından oturma eylemi yapıldı.  E 5 karayoluna yürüyen grup, karayolunu trafiğe kapatarak burada akan trafiğe karşı sloganlar attı. Yaklaşık 4 saat süren protesto, konsolosluk önünde yapılan konuşmalarla sona erdi.

İLKHABER'den Bayram Bulut'un haberine göre; Burada bir açıklama Gökkuşağı Derneği üyeleri adına bir açıklama yapan Fevziye Şenoğlu, Amerika’nın, ülkesinde çıkan Filistin hareketlerinden de etkilenerek sözde ateşkes istediği, desteklediği düşüncesinin tam bir göz boyama olduğunun farkında olduklarını, arka planda İsrail in katliamının en büyük destekçisi ve savunucu olduğunu söyledi.

adana gökkuşağı derneği
 
İsrail 'in insanlık tarihinde kara leke bıraktığı adının "Vahşi Siyonist" olarak kayıtlara yazıldığı tarihi anlardan geçildiğine dikkat çeken Şenoğlu, “7 ayı aşkın süredir katliamlara aralıksız devam eden siyonizm, aylardır güvenli bölge diyerek 1 milyon 700 bin kişiyi sıkıştırdığı, zaten zor şartlarda yaşayan Refah sınır bölgesine havadan ve karadan saldırılar düzenlemeye başladı .  Amerika’nın, ülkesinde çıkan Filistin hareketlerinden de etkilenerek sözde ateşkes istediği, desteklediği düşüncesinin tam bir göz boyama olduğunun farkındayız. Arka planda İsrail in katliamının en büyük destekçisi ve savunucu olduğunu hepimiz biliyoruz. Hamas'ın, kassam tugaylarının karşısına çıkmaya yüreği olmayan korkak hainler, masum,mazlum kadın ve çocukların sığındığı evleri, çadırları, sokakları bombalıyor.
Sınırın hemen ötesindeki Mısır askeri de gözünün önünde yaşanan bu vahşete ses çıkarmıyor.
Tüm dünyanın seyrettiği, bazılarının ayaklandığı, elinden geleni yapmaya çalıştığı bazılarının ise seyretmekle yetinerek imtihanı kaybettiği günlerdeyiz” dedi.

 Dünya tarihinde belki de ilk kez eşi, benzeri görülmemiş bu katliamı,  bizzat soykırıma uğrayan insanların kameralarından tüm dünyanın canlı canlı seyrettiğini işaret eden Şenoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
“İnsanlıktan nasibini almamış, vahşetin en örgütlüsü olan İsrail kadın, çocuk, yaşlı demeden  soy kırıyor, adeta soyu kırıyor. Her şeyin bir edebi vardır, savaşın dahi. Edepsizler savaşın edebinden bile nasipsiz kalmışlar. Tarih birçok katliam gördü. Fakat ne un katliamı, ne hastane katliamı ne de direk çocukları hedef alan cânilerin işlediği katliamı gördü. Bunlara ilk kez şahit oluyoruz. Ateşkesi kabul edip yenilmiş görünmemek adına masum insanları katlediyor. Biz bugün bu sebeple buradayız.
Ölen bebeklerin hatırı için, annelerin ahı için buradayız. Tüm dünyanın gördüğü ama görmemezlikten geldiği. Tüm dünyanın duyduğu ama duymamazlıktan geldiği bu zamana şahitlik edenler olarak 7 ekimden beri her yerde haykırdığımız gibi, ‘Katil İsrail, Filistin'den defol,’ ‘Katil İsrail, işbirlikçi ABD’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.