TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Barosundan cübbeli eylem

Adana Barosu, Yargıtay 3. Dairesinin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM)  TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği tahliye kararını tanımayarak, kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
Adana Barosundan cübbeli eylem

Abdurrahim Sağ
ADANA (İLKHABER)- Konuyla ilgili Adana Adliyesi önünde bir araya gelen Adana Barosu yönetimi ve üyeleri cübbeleri ile basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz, dairenin, kararının Anayasa Mahkemesini âdeta terör örgütleriyle birlikte hareket etmekle suçlayan, milletin iradesi olan yüce Türkiye Büyük Millet Meclisini yola getirmeye çalışan nitelikte olduğunu belirtti.

 Gökayaz, “Anayasal düzenin sigortası olan Anayasa Mahkemesi’ni hedef alan bu karara karşı Anayasa Mahkemesi’nin varlığını sonuna kadar savunacağız. İhlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar veren ve Anayasayı açıkça ihlal eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılması konusunda suç duyurusunda bulunacağız. Anayasal düzeni yok sayan Yargıtay üyeleri yönünden “görevden el çektirme” yaptırımının uygulanması için Yargıtay Yüksek Disiplin Kuruluna gerekli başvuru tarafımızca yapılacaktır” dedi.  

 
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.