TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleşti

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 2. Başkan Vekili Mustafa Bayar Başkanlığında Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleşti

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 2. Başkan Vekili Mustafa Bayar Başkanlığında Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı.

İlk olarak söz alan ve kent ile ilgili değerlendirilmelerde bulunan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, sinekle mücadele konusuna vurgu yaparak herkesin sinek konusunda mağduriyet yaşandığını belirtti. Kent genelinde sinekle mücadelenin ve ilaçlamanın zamanında yapılmadığını aktaran Demirdağ, sıkıntının bir türlü sona ermediğini söyledi.

 Büyükşehir Belediyesinin ilaçlama yapması gereken yerlerde traktörlerle ilaçlama yaptığı için Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’e, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Karataş Belediye Başkanı Necip Topuza teşekkür eden Demirdağ, "Bir çok konuda ellerinden geleni yapıyorlar. İlçe belediye başkanlarımız büyükşehrin ilaçlama yapması gereken yerlerde traktörlerle ilaçlama yapıyorlar. Bu konuyla ilgili açık çalışma yapılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Ardından ise Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir söz aldı. Sahada yapılan geziler sonucu vatandaşların en büyük problemlerinin sinek olduğunu anlatan Kocaispir, “Sinek konusunu geçen ay konuşmuştuk ama Cemal Demirdağ arkadaşımız bu konuyu açtığı için bende de birçok notlar birikti. Hatırlarsanız geçen yıl Ekim ayında yine bu kürsüde sinekle mücadelenin çok sağlıklı ve doğru bir şekilde yapılması gerektiğini söylemiştik. Evet sinekle mücadele kolay bir mücadele değil. Adana gibi sular çevrili bir memlekette, nehrin suyu çok olduğu bir memlekette sinekle mücadelenin basit bir iş olduğunu kimse söyleyemez” diye konuştu.

Netice itibariyle hiçbir mazeretin başarının yerini tutamayacağını aktaran Kocaispir, sorumluluk almak istediklerini ve ellerini taşın altına koymak istediklerini belirterek, Yüreğir belediyesi olarak hatta merkezdeki belediyelerin de buna katkı sağlayacağını söyledi. 

Sinek sorunun şehrin imtihanı haline dönüştüğünü savunan Kocaispir, “ Ben de dahil herkes sinekten muzdaripiz. Büyükşehire çok fazla çağrı yaptık maalesef çağrılarımız çok ciddiye almadığı muhtemeldir ki, sinek konusu Büyükşehir Belediye Başkanına çok ağıra patlayacaktır. Onu açık söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların günde en az yüz defa aradıklarını ve hakaret ettiklerini söyleyen  Saimbeyli Belediyesi Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, “Az önce de belediye başkanlarımızın ifade ettiği gibi sinek hat safhada sorun olmuş durumda. Vatandaşlarımız günde en az 100 defa bize arıyorlar. Bizlere hakaretler ediyorlar. Biz de ister istemez onların bu sorunların muhatabının Büyükşehir Belediyesi olduğunu söylüyoruz. Orada dile getireceğimizi ifade ediyoruz. Daha öncelerini de bu sorunu dile getirdik ama dört yıldır hiçbir şekilde tam zamanında Saimbeyli'de lavra ilaçlama işlemleri yapılmadı, bundan sonra da zaten yapılamaz. Bu sorunu defalarca dile getirdik ama artık bu konunun vatandaşlarımız tarafından duyulmasını istiyorum. Bu sorunu çözecek kurum ve bu konuda görevli kurum Adana Büyükşehir Belediyesidir. Daha önce teklif ettiğimiz bir teklif vardı. Bizim adımıza sinekle mücadele için size ödenen sineklerle ilgili kesintileri bize verin, biz yapalım bu işlemleri dedik ama nedense kabul edilmedi. Ben buradan bir daha ifade ediyorum herkes şunu iyi bilsin. Dört buçuk yıldır Adana'nın ilçelerinde mükemmel bir derecede sinekle mücadele yapılmadı. İnsanlar evinde gece yatamıyorlar” dedi.

CHP’li Kemal Çelik söz alarak sinekle mücadele konusundan farklı bir konuya vurgu yaptı. Çelik, “Temmuz ayı sıcağın yoğun olduğu bir ay. Temmuz ayında hem hep birlikte yandık. Ben Alevilerin Cumhuriyet’e bakışını ve Cumhuriyet’e bağlılığını, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir kesim olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Alevilerin Cumhuriyetle hiç kavgası olmadı. Barışa sevgiye hoş görüye, kardeşliğe yan yana durabilme kültürünü geliştirmek, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden bir öğretinin olduğunu düşünüyor ve sizlerle paylaşıyorum” diye konuştu.

Büyükşehirde ki işçilerle ilgili görüşlerini aktaran MHP’li Şehmuz Uçar, Büyükşehir belediyesi yönetimini eleştirdi.

MHP’li Şehmuz Uçar'ın konuşmasını atıfta bulunarak, meclisin seviyesini düşürülmemesi gerektiğini belirten CHP’li Meclis üyesi Askeri Dağlı belediye başkanlarına saygılı olunması gerektiğini aktardı. 

CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan’da yapılan eleştirilere yanıt verdi. Sinek konusuna eğinen Seyhan, “Sinekle mücadele konusunda ve bu mücadelenin yetersiz olduğu konusunda vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları dile getiren arkadaşlarımız oldu. Doğrudur ama Fatih Başkanımızın söylediği gibi Adana'da gibi sulak bir yerde sinekle mücadeleyi tamamıyla ortadan kaldırabilmek kolay bir iş değil. Ancak yine kendi deyimiyle bu tür gerekçeler başarısızlığa gerekçe olarak da ortaya konulamaz. Mutlaka ki bir yetersizlik vardır. Onun giderilmesi konusunda idaremizin ilgili birimleri gereğini mutlaka yapacaklardır” şeklinde konuştu.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı ise, “Biz geldiğimiz ilk günden belli Adana'ya hizmet için Cumhur İttifakının tüm meclis üyeleri olarak çabalıyoruz. Aksini iddia eden iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Hiçbir şeyi engellemiyoruz. Her maddeye bizler burada kabul oy vermek zorunda değiliz. Çünkü bizler bazı düşüncelerin aksine gelen maddelere enine boyuna tartışıp doğru olanı yapmak için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.