TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi yeni dönemine başladı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi yeni dönemine başladı

Geçtiğimiz dönem, Cumhur İttifakı’nın elinde bulunan meclis çoğunluğu, yeni dönemde CHP sıralarına geçti. CHP 45 meclis üyesi ile birinci parti olurken,  Cumhur İttifakı 27 sandalye kazanabildi. Son zamanlarda büyük bir çıkış yakalayan Yeniden Refah ise 3 meclis üyesi ile temsil ederken, büyükşehirde bağımsızları ise, 1 kişi temsil ediyor.

Karalar Başkanlık Yaptı

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre;  Oturuma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Meclis Salonu’nda gerçekleşen oturumda Başkan Karalar,  “Seçilen tüm belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi tebrik ediyor, meclis toplantılarımızda alınacak kararların Adana'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Yeni bir dönem başladı. Demokrasi budur. Bu ülkenin kurucu Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçluyuz hepimiz”  temennisinde bulundu.

Meclis Başkanvekilleri Ve Meclis Katipleri Seçildi

Ardından meclisin en genç iki üyesi geçici olarak meclis katipliğine getirildi. Meclis katip üyeliği ve meclis başkan vekilleri seçimleri yapıldı. Kapalı oy verme işlemi ile seçimler yapıldı. Katip üyeliğe Aladağ Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gök ve Çukurova Belediye Meclis Üyesi Nazlı Pınar Ünlü seçildi. Meclis başkanvekilliği seçimlerinde ise birinci başkanvekiliğine Seyhan Belediye Meclis Üyesi Göktürk Boyvadaoğlu, ikinci meclis başkanvekiliğine ise Mustafa Bayar seçildi. Encümen İhtisas komisyon seçimlerinin ise 16 Nisan Salı günü yapılması kararlaştırıldı.

Demirdağ: El Birliğiyle Çalışacağız

Gündem dışı söz alan grup başkan vekilleri de birer konuşma yaptı. İlk olarak konuşan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, seçimlerin hayırlı olmasını temenni ederek, yeni seçilen meclis üyeleri ve belediye başkanlarını tebrik etti. Demirdağ, “5 yıllık geçmiş dönemde iyi bir meclis toplantısı yaptık. Şehrimizle ilgili iyi kararlar aldığımızı düşünüyoruz. Meclis aritmetiği değişse de yine kentimiz için en iyi hizmet alması için el birliğiyle çalışacağız” diye konuştu.

Avcı: Adana’mızın Yararına Olacak Her Konuda Güçlü Hükümet Desteğimizi Vereceğiz

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı, 31 Mart yerel seçimlerinde halkımızı belediye başkanlarını seçtiğini dile getirerek, “Tüm belediye başkanlarını ve meclis üyelerini kutluyorum. Adana’mızın her karış toprağına hizmet ve eser götürme arzusu içerisinde ki adaylar arasında halkımız iradesini ortaya koyarak, bazı yerlerde yeni isimlerle, bazı yerlerde önceki isimlerle yola devam kararı verdi. Milletimizin sandıkta tecelli ettiği iradesine saygı duyuyoruz. Geçmiş dönemde güzel bir dönem geçirdik. Ak Parti Grup Başkan Vekili olarak görevlendirildim bugün. Elbette Adana’mızın yararına olacak her konuda güçlü hükümet desteğimizle birlikte en büyük desteği bizler vereceğiz” dedi.

Geçer: Bundan Sonra Hizmet Zamanı

CHP Grup Başkan Vekili Güngör Geçer’de, yeni bir dönemin başladığını ve milletin takdiriyle arkadaşlarının burada görevlendirildiğini dile getirerek, “Bu andan itibaren artık biz sahada söyleyeceğimiz her şeyi söyledik. Bundan sonra hizmet zamanı. İnşallah bundan sonra güzel çalışmalar içinde oluruz” ifadelerini kullandı.

Denetim Daporu Salı Gününe Kaldı

Meclisin ilk günü okunması gereken denetim raporunun ise, 16 Nisan Salı günü okunması kararlaştırıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, denetim raporunun bu gün okunması gerektiğini ancak okunmadığı için meclisin takdiriyle Salı gününe bu raporun okunmasını ertelediğini söyledi.

Geçen Dönem Çok Mücadele Ettik, Çok Uğraştık

Köpekten kaçan kişinin arabanın altında kalma videosunun kendisine izletildiğini aktaran Karalar, “Yeni seçilen katibimiz olan Nazlı Hanım bana bir video gösterdi. Köpekten kaçıp arabanın çarptığı bir genç evladımızın videosu izledim. Bu çok üzücü bir şey geçen dönem çok mücadele ettik, çok uğraştık. İlçe belediyelerinin kısırlaştırma açması noktasında konuştuk ama bunu pratiğe döndüremedik. Benim başkanlardan istirhamım şu; özellikle, Ceyhan, Sarıçam, Yüreğir, Çukurova ve Seyhan Çok hızlı bu işe başlamalı. Bunu da bizden başka kimse çözemez” dedi.

Çok Acil Kısırlaştırma Yapmamız Gerekli

30 bine yakın kısırlaştırma yapılması gerektiğini anlatan Karalar, “Çok acil kısırlaştırma yapmamız gerekli. Neredeyse 15 bine yakın kısırlaştırma yapıyoruz ama yeterli değil. 30 bine yakın kısırlaştırma yapmamız gerekli. 3 sene sonra bu çoğalmanın önüne geçmek için bu önemli. Bu evladımız bizim evladımızda olabilirdi. Zaten hepsi bizim evladımız bu işe biran evvel başlamamız lazım. Bu nedenle önümüzdeki hafta büyük ilçelerimizin başkanlarıyla hemen bir toplantı yapalım ve biz üzerimize düşeni yapalım. Ne kadar erken yaparsak bizi o kadar kurtarır. Biraz daha yapmazsa bizi 30 bin değil de, 40 bin kısırlaştırma yapmamız gerekecek. Bu çok önemli bir sorun” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Meclisi Salı Günü saat 14.00’da yeniden toplanarak encümen üyesi seçimlerini gerçekleştirecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.