TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclisi başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi yeni yılın ilk meclisini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 17:36
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclisi başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclisi’nin ilk günü gerçekleşti. Meclise Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik Başkanlık yaptı.

Mecliste gündem ve gündem dışı birçok konu konuşuldu. Ak Parti Grubu adına gündem dışı söz hakkı alan Abdullah Avcı, “Kıymetli arkadaşlar, öncelikle tüm Adanalı hemşerilerimiz ve siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma yeni yılda huzur, sağlık, başarı ve güzel günler diliyorum. Her yeni yıl yeni umutlar, yeni başlangıçlar demektir. Özellikle genç kardeşlerimin gelecek ile yepyeni ve heyecan dolu beklentilerinin İnşallah bu yıl da gerçekleşmesini diliyorum” dedi.

Avcı, Filistin’deki olaylara ve 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşuna da değindi.

Gündem dışı söz alanlardan biri olan ve CHP Grubu adına söz hakkı alan Güngör Geçer, “Çukurova Belediyemizin Zabıta İşleri Müdürü Kenan Özdemir geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Kenan Bey daha önceki dönemlerde hem Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet etmiş, hem Çukurova Belediyesi’nde ciddi hizmetlerde bulunmuş, değerli bir arkadaşımızdı. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine sabır diliyorum” şeklinde konuştu.

Geçen ay içerisinde aldığımız 12 şehit haberiyle ülkenin büyük bir yasa büründüğünü kaydeden Geçer,  “Onların şehirlerine ateş düştü gibi görünse de tüm ülkemizin içine bir kor, bir ateş düştü. Bu haberle yüreğimiz yandı, kahroldu. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu tip saldırıları nefretle kınıyor, terörün her halini, her şeklini lanetliyorum. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Maalesef dönem dönem şehit haberleriyle sarsılıyoruz. İnşallah bir daha şehit haberleri almayız. Milletimizin başı sağ olsun” cümlelerini kullandı.

Geçer, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Benim en büyük temennim şiddet ve savaşlardan uzak, tüm dünyada barış ve huzurun hakim olduğu, acıların ve zulümlerin bittiği bir yıla ‘Merhaba’ diyebilmektir. Yeni yılda belediyemizin öz kaynaklarıyla Adana'nın en uzun alt geçidi olan Türkmenbaşı Alt Geçiti’nin trafiğe açılmasıyla bölge trafiği oldukça rahatladı. Bu projenin; proje yapımından itibaren imalat sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adana'mıza hayırlı olsun. Bunun gibi yapılacak yeni projelerle Adana'mızın daha yaşanabilir bir kent olacağına inanıyorum. Trafiği rahatlatmak adına yapılan bu çalışmaların çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ’da, grubu adına gündem dışı söz aldı, yeni yılı Cahit Sıtkı Tarancı’nn şiiri ile kutlamak istiyorum” dedi ve Tarancı’nın Memleket İsterim şiirini kürsüde okudu.

Demirdağ, 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşuyla ve daha birçok konuyla ilgili konuşma gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.